Bouwen aan Welzijn: nog één maand tot Marathon van NY

donderdag, oktober 4, 2018 - 15:42
20181004_maand_tot_ny_marathon.jpg

 

Om ons partnership met Cliniclowns en Think-Pink extra kracht bij te zetten, lopen DCA'ers Michiel & Isabelle samen met andere Cliniclowns lopers dit jaar de Marathon van NY. Die vindt plaats op 4 november, over exact 1 maand dus! Tijd om eens te polsen hoe de voorbereiding verlopen. We zijn namelijk wel eens benieuwd hoeveel geld ze al inzamelden voor Cliniclowns, hoeveel kilometers ze ondertussen in de benen hebben én vooral welke tijd ze voor ogen hebben.

Isabelle laat verstaan dat de voorbereiding stevig is. Hoewel ze wel terug op schema zit, had ze een tijdje af te rekenen met blessures die mogelijks roet in het eten zouden gooien. "De lange trainingen vragen veel van je lichaam, zeker in combinatie met een fulltime job is het steeds een gepuzzel om het strakke schema aan te houden. Ondertussen staat de conditie op peil en lonkt het einddoel: de finish halen in New York. Lopen voor een goed doel als Cliniclowns is natuurlijk een extra motivatie om het keer op keer vol te houden," zegt ze.

Michiel heeft het redelijk druk en loopt daardoor maar één tot twee keer per week ongeveer 12 km tot 35 km. Deze week koppelt hij het nuttige daardoor maar aan het aangename. "Zaterdag loop ik bijvoorbeeld normaal van Beerse naar ’t Kiel. Dat is ongeveer een dikke 40 kilometer, symbolisch van DCA naar K.F.C.O. Beerschot Wilrijk," vertelt hij.

"Lopen voor een goed doel als Cliniclowns is natuurlijk een extra motivatie om het keer op keer vol te houden"

Op de vraag of ze stiekem het parcours al verkende kon Isabelle niet anders dan volmondig 'ja' te antwoorden. "Via een aantal websites ben ik al eens op ‘verkenning’ gegaan. Je leest dan dat het parcours 26,2 Miles lang is, wat beter klinkt dan 42 km, en doorheen verschillende wijken van New York gaat. Een mooie citytrip met op kilometer 25 de beruchte Queensborough Bridge.  Blijkbaar een belangrijke psychologische barrière, want aan de overkant van East River kan je Manhattan zien, waar de finish wacht. Ik las ook dat er langs het parcours ongeveer 130 bands, koren, muziekgroepen, podiums en geluidsboxen opgesteld staan. Dat komt neer op gemiddeld per driehonderd meter een muzikale oppepper. Dat zal wel voor de nodige boost zorgen om de finishlijn te halen." 

Michiel verwacht vooral een heel zwaar parcours: "New York is veel 'vals' plat, dat kruipt snel in de benen."

Isabelle steekt ook niet onder stoelen of banken dat de zenuwen nu toch wel stilaan beginnen te komen. Het is tenslotte nog maar 1 maand! "De laatste weken begin ik toch wel wat zenuwachtig te worden.  Je vertrekt naar een plek waar je nog nooit bent geweest, laat staan dat je er al eens rondliep. Dat brengt toch wel wat stress met zich mee. Waar ik me daarnaast wel zorgen om maak is mijn voedingsschema aangezien je in een hotel verblijft. De laatste dagen vóór de wedstrijd zijn immers heel belangrijk om de nodige voedingsstoffen op te nemen en je weet niet op voorhand wat je daar zal vinden. Ik ga dus in mijn koffer de nodige ‘voorraad’ voorzien om mij hierop voor te bereiden. Ik probeer me bovendien niet te veel te fixeren op een tijd, maar hoop de afstand af te leggen in ongeveer 4u00 à 4u30. Ik wil ook vooral genieten en het moment proberen te beleven, want dit is toch wel een uniek moment!" 

Competitief als hij is, verwacht Michiel een tijd tussen 3u15 en 3u20. Aanmoedigingen voor beide zijn dus meer dan welkom!

"Op 14 oktober trainen we nog een laatste keer met de groep van Cliniclowns en krijgen we de laatste praktische info."

Isabelle en Michiel lopen samen met andere Cliniclowns lopers. Het is dan ook met die hele groep dat ze de volledige reis zullen maken. "Op 14 oktober trainen we nog een laatste keer met de groep van Cliniclowns en krijgen we de laatste praktische info. De reis wordt namelijk volledig georganiseerd door de mensen van Cliniclowns. Op 1 november vertrekken we vervolgens in groep vanuit Zaventem naar New York. We logeren allemaal in hetzelfde hotel op Manhattan en bereiden ons dan gezamenlijk voor om te starten op 4/11."

Heel wat partners van DCA, vrienden en familie steunen jullie sportieve avontuur voor Cliniclowns. Dat doet iets met een mens, geeft Isabelle toe. "Ik ben aangenaam verrast over het sponsorbedrag dat we al verzamelden. Vandaag staat de teller op € 5 050 en de campagne loopt nog door. We krijgen ook vele positieve reacties en aanmoedigingen van onze partners, mijn familie en vrienden, wat echt wel hartverwarmend is en mij nog meer motiveert om er volledig voor te gaan! Ik kijk ook uit naar de familiequiz met de collega’s op 12 oktober en hoop daar ook nog wat extra geld in te zamelen voor onze goede doelen!" Michiel laat eveneens weten het een mooi bedrag te vinden, maar het kan natuurlijk nog beter!

 


Wil je Isabelle en Michiel met een nog mooier bedrag voor Cliniclowns naar de startlijn in New York sturen? Dan kan dat op deze pagina voor de Cliniclowns lopers. Meer informatie over deze campagne voor #BouwenAanWelzijn vind je hier op onze website.