Brig Boom: een van de eerste appartementsgebouwen met eigen mini-waterstofcentrale

vrijdag, juni 5, 2020 - 14:24
brig-waterstofcentrale.jpg

 

Met een eigen mini-elektriciteitscentrale op basis van waterstof mag het Boomse nieuwbouwproject Brig in de Bassinstraat zich met reden duurzaam noemen. Het gaat om 97 appartementen, opgetrokken in een klavertjevier. De bouwput is alvast klaar.


Belfius Immo en DCA Woonprojecten starten met het woonproject Brig voor het eerst in België met appartementsgebouwen die een eigen mini-elektriciteitscentrale hebben, die stroom produceert uit waterstof, een 100% hernieuwbare energiebron.

“Zowat 80% van het geschatte elektriciteitsverbruik is gedekt door de eigen waterstofcentrale, dat aan een kwart van het huidige tarief voor traditionele elektriciteit. Tevens wordt de geproduceerde restwarmte gerecupereerd.”
Luc Neefs, Bestuurder DCA

 

Het overgrote deel van de wooneenheden wordt bijna-energieneutraal (BEN) en mede door de warmtekrachtkoppeling en warmterecuperatie is Brig een CO2-neutraal project. Er komen ook groendaken.

“Brig is een ontwerp van Binst Architects in Antwerpen. Het gaat om een origineel ontwerp met een futuristische en tegelijk natuurlijke identiteit die zowel voor dynamiek als rust zorgt.”
Ulrike Pommee van Belfius Immo

 

Brig bestaat uit vier volumes van maximaal zes bouwlagen. De vier gebouwen vormen een klavertjevier. De residentie telt in totaal 97 appartementen met een, twee of drie slaapkamers. De bewoonbare oppervlakte varieert tussen de 70 en 120 vierkante meter, terras niet inbegrepen. Er zijn ondergrondse parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen. De prijs van het goedkoopste appartement bedraagt 171.500 euro. Verkoopfase twee is gestart!

 

Meer informatie over Brig?

Bekijk het project op www.brig-boom.be.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen