CSM-wand en onderwaterbeton voor bekken in Boutersem

maandag, februari 10, 2020 - 14:20
2020-02-10_boutersem.jpg

 

In Boutersem leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan in delen van de Kerkomsesteenweg, Kumtichsestraat en Koppeleikenstraat. "Dat betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Vissenaken. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten, die op vraag van de Provincie worden aangepast als buffergrachten,” legt opdrachtgever Aquafin uit.

In samenwerking met de gemeente Boutersem wordt ook de volledige weginfrastructuur vernieuwd. In de Kerkomsesteenweg komt er aan weerszijden een fietspad vanaf het kruispunt met Kumtichsestraat tot aan de gemeentegrens met Lubbeek. 

 

“Een dikke pluim voor al jullie harde werkers, altijd beleefd en zeer netjes. Kortom, wij zijn zeer aangenaam verrast.”
Bewoner Boutersem

 

De werken zijn intussen gestart. Zo ook de bouw van het bergbezinkingsbekken en pompstation. "Daar kwam heel wat bij kijken. In de omgevingsvergunning werd namelijk opgelegd dat er niet bemaald mocht worden om de 7,5m diepe bouwput te verwezenlijken. Daarom werd er gekozen voor een verankerde cutter soil mix wand en onderwaterbeton. Na 2 maanden kunnen we vandaag eindelijk starten met bekisten," vertelt werfleider Ben.

Foto's van de opbouw van de CSM-wand