DCA begeleidt studenten Integrale Veiligheid van de AP Hogeschool

donderdag, december 20, 2018 - 10:06
20181220-studenten-ap-hogeschool.png

 

Onder begeleiding van het hoofd van onze veiligheidsdienst, werkten vijf studenten gedurende één week aan een uitgebreide veiligheidsopdracht. Aansluitend bij de vraag van de hogeschool én de noden van DCA, bestond die uit de uitwerking van een welkomstbrochure toegespitst op veiligheid. "We kunnen veel van onze opleiding toevoegen aan deze brochure," geven de studenten aan. "De taalbarrière is echter overal een uitdaging. We werkten alles daarom zo visueel mogelijk uit."

Voor de studenten aan hun opdracht konden beginnen, maakten ze eerst uitgebreid kennis met DCA. Er waren uitgebreide gesprekken met het veiligheidsteam en verschillende werfbezoeken. Daarbij lieten de studenten al snel horen dat ze verrast waren door de gestructureerde manier waarop het veiligheidsbeleid van DCA is opgemaakt. Een verdienste van iedereen die betrokken is bij het proactieve veiligheidsbeleid dat we zo intensief voeren.

Het resultaat van hun week hard werken wordt nu gefinaliseerd door de veiligheidsdienst. De gedrukte versie wordt vervolgens toegevoegd aan de diverse veiligheids- en preventiematerialen die al beschikbaar zijn en zal dus zeker gebruikt worden.

Nu volgt voor de jongemannen eerst nog een stage én eindwerk. Voor enkelen houdt het daarna op en start de zoektocht naar een job. Wij wensen ze alvast veel succes in hun carrière.

>> Lees meer over ons proactieve veiligheidsbeleid.