Eerste steenlegging nieuwe jeugdlokalen Hoogstraten

vrijdag, november 5, 2021 - 10:16
Eerste steenlegging nieuwe jeugdlokalen Hoogstraten

Donderdag 4 november werd de symbolische eerste steen gelegd van de jeugdlokalen Den Dijk in Hoogstraten. Het stadsbestuur deed dat samen met de jeugdverenigingen KSA, KLJ en Plussers. De laatste maanden maakten de stadsdiensten en wij, DCA, als aannemer Den Dijk volledig bouwklaar. Volgens de huidige plannen zal de constructie in het voorjaar van 2022 wind- en waterdicht zijn.

Twee gebouwen

Op de site van Den Dijk worden 2 gebouwen geplaatst die via een overdekte speelplaats met elkaar worden verbonden. Met duurzame materialen en energiezuinige oplossingen wordt dit een toekomstgericht gebouw. Ook de site zal een autovrije omgeving worden.

Gedeeld gebruik

Elke vereniging krijgt de mogelijkheid om zijn eigen plekje in te richten, maar ook de gemeentelijke speelpleinwerking krijgt hier een plaat. De stad Hoogstraten wil zo maximaal inzetten op het gedeeld gebruik van de gebouwen en de ruimtes van Den Dijk.

“Er zitten maar liefst 450 jongeren tussen 4 en 18 jaar in de jeugdverenigingen KSA, KLJ en Plussers Hoogstraten. Het stadsbestuur toont dat Hoogstraten werkelijk een kindvriendelijke stad is door te investeren in de nodige speel- en ontmoetingsruimtes voor onze verenigingen. Door niet alleen nieuwe jeugdlokalen te bouwen, maar ook in te zetten op gedeeld gebruik van de ruimtes zorgen we voor een sterkere cohesie in en tussen onze Hoogstraatse verenigingen. Dat kan alleen maar versterkend werken voor onze jeugd en hun toekomst.”

Schepen van jeugd, Faye Van Impe
“We hebben een zeer fijne en constructieve samenwerking met vzw Jeugdlokalen en de Hoogstraatse verenigingen om dit project van begin tot einde gezamenlijk neer te zetten. De bouw van de jeugdlokalen kost zowat € 1,9 miljoen. Dat is een sterke investering die wij als stad graag maken en broodnodig vinden om onze jongeren te laten samenkomen, te laten spelen en te laten groeien.”

Burgemeester Marc van Aperen

Er was ook een filmploeg van RTV aanwezig! Bekijk hier het filmpje.

Bron: Hoogstraten.be