Nieuwe extra waarschuwingsstickers op werfmachines

maandag, januari 13, 2020 - 14:24
2020-01-13_-_waarschuwingsborden_infra.jpg

 

Bandenkranen, vrachtwagens, wielladers, walsen, ... worden volop voorzien van nieuwe extra waarschuwingsstickers. Die moeten omstaanders, dus collega's en buurtbewoners, waarschuwen voor de blinde hoek die veel van die werfmachines hebben. Een kraan, afhankelijk van het type, zwenkt bovendien al eens uit en de draaicirkel van een wiellader of vrachtwagen is helemaal anders dan die van een personenwagen.

Met de stickers, die op ooghoogte hangen, moedigen we aan om contact te zoeken met de bestuurder. Oogcontact is namelijk de eenvoudigste manier om zeker te zijn dat je geen gevaar loopt. Tenslotte: als jij de chauffeur niet kan zien, kan hij jou allicht ook niet zien. Met die simpele boodschap en de medewerking van alle partijen werken we zo samen aan een nog veiligere werf!

De speciale bestickering van onze machines sluit aan op de ontwikkeling van nieuwe werfdoeken. De gele opvallende doeken waar we in oktober 2019 al over schreven in een eerder nieuwsbericht, waarschuwen buurtbewoners voor de 3 belangrijkste gevaren op een werf:

  1. machines
  2. obstakels
  3. valkuilen

De opvallend gele opmaak trekt de makkelijk de nodige aandacht naast al onze blauwe werfcommunicatie. De eenduidige stijl, van de nieuwe stickers en de eerder aangekondigde werfdoeken, benadrukt dat het in beide gevallen gaat om belangrijke informatie voor omstaanders. 

Uiteraard ontstaat een veilige werf niet met stickers en een geel werfdoek met een boodschap. We voeren bij DCA dan ook al jaren een proactief veiligheidsbeleid dat inzet op preventie en bescherming van onze werknemers. Met deze initiatieven trekken we die lijn nu door voor omstaanders. Zo kijken we samen uit naar een betere buurt!