Interview met de eerste stagiair van nieuwe partnerschool PT2O

woensdag, oktober 30, 2019 - 11:34
2019-10-29_stagiair_pt2o.png

 

De eerste stagiair van de nieuwe partnerschool PT2O liep vorige week mee op onze bouwwerf in Bonheiden. Sander volgde 5 dagen lang ploegbaas Gheorghe en zijn team om de kneepjes van de ruwbouw onder de knie te krijgen. We schotelden hem op het einde van de week enkele vragen voor en kregen volgende antwoorden.

Hoe kwam je bij DCA terecht voor je stage?

"Vorig jaar hebben we een workshop bekisting gedaan in Olen. Toen heb ik DCA leren kennen. Deze workshop was heel interessant en dat is me dan ook bijgebleven."

Wat deed je zoal tijdens je stage?

"Ik heb vooral stenen gelijmd en predallen gezet. Af en toe heb ik ook de kraanman geholpen en kleine werkjes gedaan. Het is belangrijk om samen te werken en elkaar te helpen."

Wat heb je geleerd tijdens de afgelopen dagen?

"Bij het plaatsen van de predallen was er een probleem met de plannen. Ik heb mee mogen nadenken over een oplossing. Dat was volledig nieuw voor mij. Ik heb daardoor geleerd om probleemoplossend te denken en op tempo te werken. Nu heb ik een veel beter en breder beeld van wat werken in de bouw inhoudt."

Hoe kijk je terug op deze week?

"Het was misschien maar een week maar ik heb heel veel bijgeleerd en vooral goed gelachen. Er heerst een toffe sfeer in deze ploeg en dat heeft me gemotiveerd om elke dag met plezier te komen werken."

Wat staat er nu nog op je te wachten?

"Dit jaar moeten we een GIP (eindwerk) maken rond een project. We krijgen op school ook nog een oefening rond metsen met moeilijkheden. Onze school heeft ook een eigen werf waar de voor-, zij- en achtergevel van een huis opnieuw moet gemetst worden. Volgend jaar ga ik nog een 7de jaar renovatiewerken doen waardoor ik een diploma zal ontvangen. "

Wat wil je nog tegen je collega’s zeggen? 

"Ik wil gewoon een dikke merci zeggen voor de toffe periode. Ze hebben mij allemaal heel goed geholpen en ervoor gezorgd dat ik veel heb bijgeleerd. Heel deze week stonden ze altijd voor mij klaar en dat apprecieer ik. De eerste dag kreeg ik ook een onthaal op de werf waardoor ik meteen wist waarmee ik bezig was. Gheorghe is bovendien een heel goede ploegbaas. Als ik bovenaan het gebouw iets te dicht tegen de kant stond, trok hij mij weg zodat ik er zeker niet kon afvallen. Hij heeft echt het beste met iedereen voor. Ook als hij iets nieuw aan het doen was, kwam hij mij roepen zodat ik het ook eens kon zien."

Wij wensen Sander nog héél veel succes en hopen hem snel terug te zien mét zijn diploma.

 

Enkele foto's van Gheorghe en Sander op de werf