Januari bulkt van de opleidingen

woensdag, januari 8, 2020 - 12:28
2020-01-08_opleiding_besloten_ruimte.jpg

 

De eerste opleidingen startten al wel in december en de laatste eindigt pas in februari, maar in januari volgen de meeste collega’s een cursus. Je zou het bijna een traditie kunnen noemen binnen ons proactieve veiligheidsbeleid.

Veiligheidsopleidingen

Naar goede gewoonte staan er voornamelijk veel veiligheidsopleidingen gepland. Collega’s kunnen de attesten van o.a. VCA, torenkraan, betreden van besloten ruimte, heftruck besturen, … vernieuwen of behalen onder begeleiding van professionele organisaties zoals Idewe, HURA, Rode Kruis, G4S, De Coninck, ….

Trajecten op maat

Trajecten op maat staan dit jaar ook opnieuw de agenda. Zo organiseren we o.a. een cursus bouwplaatsmachines, voegtechnieken en leidinggeven. Elke werfmedewerker gaf vooraf aan welke hij wil volgen. Zo bouwt iedereen in 2020 meteen aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling binnen DCA.

EHBO & Teambuilding

De halve dagen voor de opfrissing van EHBO-kennis bij leidinggevenden koppelden we dit jaar opnieuw aan een teambuilding.  We hopen daarbij een programma te voorzien waarbij alle collega’s nadien met een positief gevoel naar huis gaan. Uiteraard stimuleren we op deze manier ook de samenwerking en leren we elkaar weer wat beter kennen.

Basis veiligheid: wat kan IK doen?

Tenslotte hebben we nog de basis veiligheidsdagen. Die vinden dit jaar plaats in het PVI in Malle. Samen met het medisch onderzoek, vinden er verschillende workshops rond veiligheid plaats. We organiseren die in samenwerking met NOA Trainings aangezien zij intussen een goed inzicht hebben op zowel de bedrijfs- als de proactieve veiligheidscultuur bij DCA. In de workshops analyseren de collega’s enkele arbeidsongevallen van het voorbije jaar. Aansluitend bespreken ze de impact van persoonlijk gedrag bij ongevallen: “wat kan IK doen?” staat in die debatten centraal.

Januari wordt voor veel collega’s met andere woorden een leerrijke en boeiende maand. Wij hopen dan ook dat iedereen profiteert van de opleidingen om zich maximaal te ontplooien binnen DCA. Succes!

 

Foto’s van de opleiding ‘Een besloten ruimte betreden’