Lancering bedrijfseigen VIC-Veiligheidsweek

vrijdag, oktober 18, 2019 - 11:38
2019-10-18_vic-week.png

 

Het directiecomité investeerde de afgelopen jaren enorme bedragen in veiligheid, zowel voor materiaal als opleidingen. Veiligheid is voor DCA van cruciaal belang in alle bedrijfsprocessen. Het gaat tenslotte over het welzijn van onze collega’s. Orde en netheid, gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, onderhoud van groot en klein materieel en de te volgen instructies en procedures dragen bij tot een efficiënte en veilige werf. Ons proactieve veiligheidsbeleid is erop gericht om de frequentie- en ernstgraad van arbeidsongevallen tot een absoluut minimum te beperken.

Via sensibiliseringscampagnes betrekken we ons personeel nauw bij de veiligheidsproblematiek. Vier keer per jaar staat een ander thema in de kijker. Veiligheidsmascotte VIC geeft veiligheid een gezicht. Hij moedigt alle werknemers aan om een SOS-reflex (Stop Onveilige Situaties) te ontwikkelen.

Met de allereerste en bedrijfseigen VIC-Week zetten we dit jaar de focus op belangrijke veiligheidsthema's nog eens scherp. Via diverse interne communicaties (posters, postkaartje, online intern communicatiesysteem, ...) lichtten we de afgelopen 5 dagen telkens een ander specifiek onderwerp toe en reikten we tips & tricks aan. Daarnaast deden we dagelijks extra en heel gerichte werfinspecties waarbij we vergezeld werden van externe (veiligheids)partners.

De dagthema's die we voor deze eerste editie bepaalden waren:

  • Maandag: Gelijkheid
  • Dinsdag: Orde en netheid op de werf
  • Woensdag: Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Donderdag: Collectieve beschermingsmiddelen
  • Vrijdag: Persoonlijk gedrag

De directie wil via deze weg alle collega's, Allianz, Constructiv, Aquafin en alle andere partners bedanken om elke dag opnieuw mee te werken aan ons proactief veiligheidsbeleid. Samen moeten we het doen!