Studenten lopen een dag mee in diverse afdelingen

vrijdag, mei 10, 2019 - 12:10
20190510_meeloopstudenten.png.jpg

 

Van onze calculatieafdeling en de landmeters tot de uitvoering infra en bouw, allerlei afdelingen kregen de voorbije weken een student op bezoek. Stuk voor stuk waren het tweedejaars bachelor Bouw van de Thomas More of de AP hogeschool. De in totaal 12 jongemannen liepen een hele dag mee met een collega. Op die manier kregen ze een eerste maar realistische blik achter de schermen van een echt bouwbedrijf.

Het doel van de meeloopdag was veelzijdig. Allereerst hoopten de docenten dat de studenten de dag aangrepen om hun voorkeur (voor bijv. infra, bouw, ...), die ze initieel hadden toen ze aan de opleiding begonnen, te doorbreken of bevestigen. Ten tweede diende de dag om inspiratie op te doen voor de keuze van optionele vakken in de volgende academiejaren. Ten derde was de meeloopdag een ideaal moment om een potentiële stageplaats te ontdekken. Onze collega's namen alvast uitgebreid de tijd om de studenten zoveel mogelijk inzichten mee te geven.

Binnen ons opleidingskader (#BouwenOpMensen) geloven we dat we verschillende meeloopstudenten zeker een gevarieerde en leerrijke stage kunnen aanbieden de komende jaren. We hopen er dan ook snel enkele terug te zien en wensen iedereen intussen veel succes met de nakende examens!