Officiële opening Basisschool 't Blokje

dinsdag, augustus 27, 2019 - 14:31
2019-08-27_opening_blokje_blauw.jpg

 

Gisterenavond werd het nieuwe gebouw, Blokje Blauw, van Basisschool 't Blokje in Loenhout officieel en feestelijk geopend. Op de receptie, die door de zonnige en warme omstandigheden buiten georganiseerd werd, waren speeches van o.a. de Burgemeester Dieter Wouters en Algemeen Directeur van DCA Michiel Schellekens te horen. Uiteraard waren er ook hapjes en drankjes. Na het officieële gedeelte, mochten alle aanwezigen de frisse en bijzonder lichte nieuwe school zelf gaan verkennen. 

Blokje bouwt banden

De bouw van Blokje Blauw is een speciaal project voor ons bedrijf. Zo werd er voor de gunning door de gemeente o.a. vereist dat we een actieplan voor maximale sociale impact voorlegden. De bouw bracht daarnaast ook onze eigen afdelingen nog dichter bij elkaar. Met het einde van de werken in zicht, kunnen we namelijk concluderen dat élke afdeling van ons bedrijf aan het project werkte. Een klein overzicht: DCA Bouw nam, vanzelfsprekend, de bouw voor haar rekening terwijl Predil de prefab-betonelementen voor het gebouw en de speelplaats leverde. Coraco verzorgde al het interieurschrijnwerk en met de aangevoerde funderingsmaterialen van DC Recycling kon DCA Infra de hele omgeving aanleggen. Technidil nam tenslotte diverse isolatie- en dakwerken op zich. Van een mooie samenwerking gesproken!

Residentie Blokje

De nieuwe Basisschool is onderdeel van Residentie Blokje. Want ook op die manier is het schoolgebouw uiterst speciaal. Boven de klaslokalen zijn appartementen voorzien die o.a. uitkijken op de speelplaats, de binnenplaats op de eerste verdieping of de groene omgeving. Het DCA Woonproject heeft alles om liefhebbers van het goede leven te bekoren: een unieke architectuur en levendige locatie, eigentijds materiaalgebruik en een gepersonaliseerde afwerking. Zo biedt het puur woonplezier verpakt in 12 schitterende appartementen, waarvan de laatste 2 nu te koop zijn. Ontdek meer op www.residentie-blokje.be.

In de pers:

Fotoverslag

Met dank aan wezelopdefoto.be