Opgeleverd: Residentie Blokje in Wuustwezel

maandag, januari 6, 2020 - 14:43
2019-08-27_opening_blokje_blauw_0.jpg

 

In Loenhout (Wuustwezel) werd Residentie Blokje onlangs opgeleverd. Op 29 maart 2018 schreven we nog het artikel "Eerste spadesteek voor 't Blokje in Loenhout". Dat betekent dat bouwwerken dus na minder dan 2 jaar volledig achter de rug zijn en vlot verliepen. Kortom: volgens de afgesproken planning!

De eerste van twee fases op de site is nu afgerond. Er staat een nieuwe school, Blokje Blauw, met daarboven 12 prachtige appartementen en een proper aangelegde omgeving. Met dank aan een samenwerking tussen bijna alle DCA afdelingen: DCA Bouw, dat spreekt voor zich, DCA Infra legde de omgeving aan, Coraco leverde interieur- en exterieurschrijnwerk, Technidil nam dakwerken voor zijn rekening, Predil leverde prefab-betonpanelen en DC Recycling bracht gestabiliseerde grond voor de omgevingsaanleg aan. Een primeur!

De combinatie school en wonen werd meermaals uniek en vernieuwend genoemd! Het project onderscheid zich echter ook door het actieplan sociale impact. De opmaak daarvan werd opgelegd door de opdrachtgever, Gemeente Wuustwezel, en moest een maximale sociale impact genereren op de omgeving. De opgave bleek een kans om al onze bestaande en nieuwe inspanningen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen in één document te gieten.

Er staat nog maar één appartement te koop in Residentie Blokje. Onlangs werd dat helemaal ingericht met modelmeubelen zodat geïnteresseerde kopers zich de mogelijkheden van het appartement nog beter kunnen inbeelden. We schreven daar eerder al een nieuwsbericht over waarin je de inspirerende foto's kan bekijken, maar op www.residentie-blokje.be vind je alle foto's.

Wij wensen de bewoners van Residentie Blokje veel plezier met hun nieuwe eigendom en hopen dat de leerlingen in Blokje Blauw zorgeloos en kwalitatief kunnen genieten van hun schoolperiode! Intussen werken wij verder aan onze andere bouwprojecten en eigen DCA Woonprojecten.

Foto's van het modelappartement in Residentie Blokje