Talentenjacht op volle kracht

woensdag, maart 11, 2020 - 13:14
2020-03-11_talentenjacht.jpg

 

Afgelopen week gingen we opnieuw volop op zoek naar talentvolle studenten. Via verschillende gespecialiseerde evenementen, trachten we regelmatig ons enthousiasme voor de bouwsector en al zijn uitdagende facetten over te dragen op jonge mensen. Want naast bouwen, is dat een essentiële taak van de bouwsector geworden. Steeds minder jongeren kiezen namelijk voor een technische opleiding. Een jammere trend gezien de opportuniteiten op de arbeidsmarkt er met dat soort diploma’s letterlijk voor het grijpen liggen.

Enkele initiatieven van de afgelopen dagen op een rijtje. Woensdag 4 maart maakten studenten van de Universiteit Antwerpen via speeddate sessies kennis met onze organisatie. Vrijdag 6 maart leidden we een groep van diezelfde UA rond op een bouwwerf die ongetwijfeld tot de verbeelding spreekt: Montevideo Residence in Antwerpen. Gisteren was er dan dé jobbeurs bij uitstek voor toekomstige ingenieurs op campus De Nayer van de Thomas More Hogeschool. Daar stond een 6-koppig team van collega’s klaar om prangende vragen constructief te beantwoorden.

Wij hopen dat we opnieuw heel wat talent konden overtuigen om in onze prachtige sector te komen werken en kijken er al naar uit om stagiairs en jobstudenten onder ervaren vleugels te laten groeien tot succesvolle specialisten.

De bouw iets voor jou?

Op zoek naar een stage of nieuwe job? Neem dan zeker eens een kijkje op dca.be/jobs en ontdek waarom je bij ons zeker je draai zal vinden.

Lees ook: DCA partner in Education van Thomas More

 

Fotoverslag