Think Pink Europe lanceert Camino Santiago de Compostela

woensdag, april 3, 2019 - 12:31
20190403_camino_de_compostela.jpg

 

De Spaanse stad Santiago de Compostella is al sinds de middeleeuwen een trekpleister voor pelgrims. De pelgrimstocht, beter gekend onder zijn Spaanse naam “Camino”, is een van de oudste uitdagingen wereldwijd. Miljoenen mensen vanuit heel Europa trekken al eeuwenlang naar Santiago de Compostella via deze historische wegen.

Vandaag is de Camino populairder dan ooit. De wereldberoemde tocht spoort mensen aan om zichzelf te overtreffen en een unieke ervaring te beleven, ongeacht hun leeftijd of achtergrond. Elk jaar bereiken meer en meer mensen de kathedraal van Santiago de Compostella, elk met hun eigen verhaal en beweegredenen.

Een eeuwenoude uitdaging in de strijd tegen borstkanker

Pelgrimstochten kregen gaandeweg een betekenis die het religieuze overstijgt. Onderweg overtreffen wandelaars, fietsers en mountainbikers zichzelf, terwijl ze terugblikken op sleutelmomenten, of een hoofdstuk in hun leven afsluiten. Anderen willen vooral betekenis geven aan een sportieve uitdaging. Wat je uitgangspunt ook is, het sluit perfect aan op het Think Pink Europe Camino-project. Bovendien zamel je ook fondsen in voor een borstkankerorganisatie naar jouw keuze.

Hou je van wandelen, fietsen of mountainbiken? Droom je er al langer van om een van ’s werelds oudste uitdagingen aan te gaan, en wil je tegelijk graag de strijd tegen borstkanker steunen? Schrijf je dan in voor de Think Pink Europe Camino!

Lees meer op de website van Think Pink en Think Pink Europe.