DCA kroont zich tot ‘Trends Gazellen Ambassadeur’ van provincie Antwerpen

donderdag, maart 5, 2020 - 10:32
2020-03-05_trends_gazellen_ambassadeur.jpg

 

We mogen ons een jaar lang de ‘Trends Gazellen Ambassadeur’ van de provincie Antwerpen noemen. Zo wisten we gisterenavond op een provinciaal ondernemersevent in Willebroek de prijs weg te kapen als snelstgroeiende groot bedrijf van Antwerpen. De prijs is de ultieme bekroning van het succesverhaal dat we sinds enkele jaren aan het schrijven zijin in de Vlaamse bouwsector.

Het jaar 2019 gaat de geschiedenisboeken in als een absoluut boerenjaar voor ons bouwbedrijf. Met verschillende prestigieuze prijzen als ‘Innovator van het Jaar’, de ‘BIM Award’ en een certificaat van ‘Great Place to Work’ zetten we onze ambities als Belgische toponderneming heel wat kracht bij. 

Bovendien mogen we ons na al deze awards ook nog eens een jaar lang ‘Trends Gazellen Ambassadeur’ van de provincie Antwerpen noemen. We zijn daarmee het grootste bedrijf uit de provincie dat het snelst groeit op vlak van omzet, cashflow en het personeelsbestand. De prijs zelf werd gisteren in ontvangst genomen door bestuurder Luc Neefs tijdens de officiële prijsuitreiking van het jaarlijkse ondernemersevent ‘‘Trends Gazellen’ in Willebroek. 

“Het winnen van de titel ‘Trends Gazellen Ambassadeur’ geeft ons een enorme voldoening. Deze award bevestigt nog maar eens dat de richting die we een aantal jaren geleden als bedrijf zijn ingeslagen, nog steeds de juiste is. Het is onze ambitie om verder te blijven groeien en op deze manier verder te blijven schrijven aan dit succesverhaal. De titel geeft ons ook nationaal en regionaal erkenning bij andere ondernemingen, wat heel belangrijk is voor toekomstige partnerships.”
Luc Neefs, bestuurder DCA

Innoverende gamechanger

Het is niet toevallig dat we weer in de prijzen vallen, want we zetten volop in op de toekomst. Zo onderscheidt we ons van andere bouwondernemingen door het voortouw te nemen als innoverende gamechanger in de sector. Dat doen we door in te zetten op de digitalisering van het bouwproces en door de implementatie van het Bouw Informatie Model (BIM) in de nog te realiseren bouwprojecten. 

“Naast onze voortreffelijke bouwafdeling voor de bouw van residentiële en openbare projecten, en ook onze uitgebreide infrastructuurwerking, zijn we al lang actief als projectontwikkelaar met eigen bouwprojecten. We zijn dus op veel markten thuis, maar zijn er ons ook van bewust dat we maatschappelijk onze rol nog meer moeten uitspelen. Daarom werken we intussen samen met verschillende instanties om de ‘bouwsector van de toekomst’ de juiste richting in te duwen.”
Luc Neefs, bestuurder DCA

Snel digitaliserende bouwsector 

Zo gingen we afgelopen jaar een samenwerking aan met de Thomas More Hogeschool uit Antwerpen om studenten klaar te stomen voor een job in de snel digitaliserende bouwsector. We geven de opleiding Bouw zo mee vorm, opdat de pas afgestudeerden meteen klaar zijn voor een job in de sector. 

In de pers

Het fantastische nieuws ontging de pers zeker niet. Made in Kempen en Trends publiceerden al een artikel over deze prestigieuze prijs.