Veiligheidsopleidingen januari en februari

maandag, februari 8, 2021 - 10:42
Veiligheidsopleidingen januari en februari

Tradities zijn er om in ere te houden. Bij DCA is één van die tradities de veiligheidsopleidingen die op de eerste twee maanden van het jaar planning staan. Dus ook dit jaar verzamelden bijna al onze werfmedewerkers en werfleiding voor één van onze - coronaproof - opleidingen in het provinciaal centrum in Malle.

Voor de afdeling Bouw werd er gefocust op een tweeledig programma. Een deel EHBO en een deel veiligheidsbewustzijn. EHBO wordt georganiseerd om de uitvoerende collega’s een basis bij te brengen van EHBO zodat ze in bepaalde situaties collega’s kunnen helpen. Veiligheidsbewustzijn wordt dan weer jaarlijks georganiseerd om de uitvoerende collega’s even stil te laten staan bij de arbeidsongevallen van 2020 en mogelijke veiligheidsproblematieken op de werf.

Algemeen stonden er ook nog een aantal praktische opleidingen op de planning: PE-lassen, Machinist minigraver, Torenkraanbestuurder, Aanslaan van lasten en Landmeting. Ook werden in deze dagen de verplichte medische keuringen uitgevoerd bij het arbeiderspersoneel.

Lees meer over ons proactieve veiligheidsbeleid en DCA-opleidingen op dca.be/nl/veiligheid-staat-centraal-elk-bouwproces