Verslag Wereldveiligheidsdag 2018

vrijdag, april 27, 2018 - 15:00
verslag-wereldveiligheidsdag-27042018_1.png

DCA nam vandaag opnieuw actief deel aan Wereldveiligheidsdag. Dankzij ons proactieve veiligheidsbeleid zijn we al dagelijks bezig met de verhoging van het veiligheidsniveau op onze werven en binnen alle takken van onze organisatie. Toch wilden we een dag als deze aangrijpen om nog eens extra stil te staan bij veiligheid & welzijn. Daarom gaven al onze collega’s, in onze volledige bedrijfsstructuur, vandaag extra aandacht aan het thema!

Maar is er meer, want DCA wil op het vlak van veiligheid & welzijn een voortrekkersrol vervullen in de bouwsector en werkt daarvoor samen met allerlei externe partijen, waaronder Constructiv, veiligheidscoördinator, verzekeringsmaatschappijen, opdrachtgevers, leveranciers en onderaannemers. Die konden vandaag ons veiligheidsbeleid beleven door een bezoek aan een aantal werfsites en een interactieve workshop in DCA Olen.

We grepen deze actieve deelname aan de Wereldveiligheidsdag ook aan om onze nieuwe sensibiliseringscampagne “Ik ben VIC” te lanceren. Met die campagne streven we ernaar dat al onze werknemers openlijk en met veel enthousiasme uitroepen dat we allemaal onze actieve medewerking verlenen aan de effectieve uitwerking van het proactieve veiligheids- & welzijnsbeleid van ons bedrijf.

Binnen het kader van veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen lanceren we tenslotte ook de nieuwe campagne omtrent onze extra solidariteitsinspanningen. Op die manier willen we onze partnerships met Cliniclowns en Think Pink nog verstevigen. We bieden onze partners ook de kans om mee te stappen in het verhaal door onze acties mee te steunen. Meer informatie daarover vindt u op onze nieuwe pagina: www.dca.be/nl/bouwen-aan-welzijn.