Over DCA burgerlijke bouwkunde

 

De fundamenten van een betrouwbare samenwerking

Dankzij de intense synergie tussen DCA Bouw en DCA Infra groeide er geleidelijk aan een gloednieuwe, gespecialiseerde afdeling binnen de DCA groep:

DCA Burgerlijke Bouwkunde. Terwijl het zwaartepunt van de activiteiten ligt bij grote ondergrondse betonnen collectorwerken, wachtbekkens, pompstations en constructies voor waterzuiveringsstations (bv. vaste partner van Aquafin) breidt de knowhow zich ook uit naar alle complexe infrastructuurprojecten:

  • wegenwerken: tunnels, fiets- en autobruggen…
  • rioolwaterzuiveringsinstallaties en waterproductiecentra
  • bouw: ondergrondse parkeer- en garagekelders

Een complete aanpak van onderuit

Elk project van DCA Burgerlijke Bouwkunde steunt op kennis en technische knowhow. Dankzij de interne studie- en werfvoorbereidingsdienst krijgt elk individueel project een aanpak op maat van de doelstellingen, budget, omgeving, materialen...

Bij elke opdracht streven we naar een partnership met onze opdrachtgevers en haar studiebureaus. Niet alleen om het project vakkundig uit te voeren, maar ook om onze partners zo vroeg mogelijk in het project te betrekken en de kans te geven om constructief mee te denken. Door onze creativiteit, innovatie en technische kennis kan elk project geoptimaliseerd worden: besparen op de kostprijs, tijd winnen, samen streven naar de hoogste kwaliteit…

Zo kan het team van ervaren en gedreven medewerkers elke opdracht, in al haar complexiteit, doordacht aanpakken.

De gespecialiseerde bekistingsploegen van DCA Burgerlijke Bouwkunde zijn vertrouwd met de technische vereisten van de meest specifieke bekistingswerken. Hierdoor kan DCA niet enkel de beste kwaliteit verzekeren tot in het kleinste detail,  maar verhogen we samen met onze eigen logistieke diensten ook de ruimte voor flexibiliteit. Een unieke meerwaarde die DCA Burgerlijke Bouwkunde deelt met de andere afdelingen.

Elke stap van dichtbij opgevolgd

Een ervaren team van projectleiders, werfleiders en ploegbazen stuurt onze projecten aan en kijkt toe op planning, efficiëntie, netheid en veiligheid op de werf en kwaliteit van het geleverde werk. Zo kunnen wij onze DCA signatuur blijven garanderen.

Kwaliteit op lange termijn

Met directe communicatie en toegewijde begeleiding als extra troeven mikt DCA Burgerlijke Bouwkunde op een langetermijnrelatie met elke klant. Wij delen deze ambitie met onze opdrachtgevers, partners en leveranciers.

Zo kunnen onze experts een duurzaam en hoogwaardig kwaliteitsproject opleveren, elke keer opnieuw. 

05-verbindingscollector-messelbroek-lr-2_jpg.jpg

Gespecialiseerde bekistingsploegen voor de meest technische vereisten

DCA Burgelijke Bouwkunde werkt met eigen bekistingsploegen die een zeer gevarieerde en gespecialiseerde kennis en ervaring hebben opgebouwd door de jarenlange samenwerking met DCA Infra en Bouw. Hierdoor kunnen we de meest complexe bekistingswerken realiseren. In heel specifieke gevallen zal de in-house schrijnwerkerij extra ondersteuning bieden.

Bovendien beschikt DCA over eigen bekistingsmaterialen, waardoor de grootste betonconstructies in eigen beheer kunnen uitgevoerd worden.