Tia Hellebaut Academy

Tia Hellebaut Academy | DCA

Opsporen en kwaliteitsvol begeleiden

Talentvolle jeugdatleten opsporen en ze vervolgens een veelzijdige en kwalitatieve opleiding bieden, dat is de inzet van de Academy. Een visie die perfect aansluit bij onze #BouwenOpMensen campagne, waarbij we ook volop inzetten op de ontwikkeling van (jong) talent. Het project is bedacht en wordt geleid door Wim Vandeven en Tia Hellebaut, in samenwerking met Golazo. De meest talentvolle atletiekminiemen, -kadetten en -scholieren krijgen de kans om van de beste jeugdtrainers een begeleiding op maat te krijgen.

Proeven van disciplines en specialiseren

De opleiding voor de atleten mag echter niet eenzijdig worden. De atleten moeten kunnen proeven van diverse disciplines. Dat levert meer resultaat op, kijk maar naar Tia, Daphne Schippers en Nafi Thiam, die allen hun opleiding in meervoudige disciplines kregen. Wat niet wil zeggen dat ze van alle atleten meerkampers moeten maken. Ze willen de atleten van alles laten proeven en ze dan laten doorgroeien in hun specialiteit. De Academy is geen apart instituut, maar opereert binnen bestaande clubs en de huidige werking ervan.

Welzijnsplatform

Samen met onze coach Tia Hellebaut stimuleren en motiveren we bij DCA onze medewerkers om gezonder te leven door meer te bewegen. Zo hebben we een interactief welzijnsplatform opgezet waar collega's kunnen deelnemen aan sportieve uitdagingen, zoals loopdoelen stellen onder begeleiding van Tia. Of een stappen challenge met collega's, waarbij verschillende teams het tegen elkaar opnemen om zoveel mogelijk stappen te zetten. 

Bekijk de website van de Tia Hellebaut Academy

Samen met onze welzijn coach Tia Hellebaut organiseerden we onlangs met onze medewerkers een stappentellen-wedstrijd. Zo gingen verschillende teams van collega's aan de slag om in 2 weken tijd zoveel mogelijk stappen te verzamelen. Het winnende team werd deze week verrast op hun werkplek met een gezonde lunch in het gezelschap van Tia. Het team dat op de 2de plaats eindigde ontving een gezonde fruitmand om te delen met de collega's. 

Nieuws

18 november 2019
Verslag: fantastische familiequiz voor goede doel
Toon mij het hele bericht

22 februari 2019
Tia Hellebaut Academy gaat partnership aan met DCA
Toon mij het hele bericht