Aartselaar "RWA N177 - A12"

Mag het een beetje meer zijn? Een beetje meer riolering? Een beetje meer verkeer? Een beetje meer tijdsdruk? Een beetje meer aannemers? Dat is zo een beetje de rode draad van de werken die DCA Infra ondertussen gestart is langs de mooiste baan van Vlaanderen, de A12 (in Aartselaar).

Omdat alle regenwater van het restwater gescheiden moet worden, dus ook het rioolwater dat nu via de Boomsesteenweg naar de waterzuiveringsinstallatie loopt, besloot Aquafin om grote collectorwerken uit te voeren in de Boomsesteenweg in Aartselaar, tussen de Leugstraat en de Struisbeek. Voor een totaalbedrag van 12 miljoen euro worden er grote betonnen kokers (tussen 1,5 m x 3,0 m) en buizen (tot diameter 2,0 m) geplaatst door de T.H.V. DCA - Besix Infra. T.H.V.? Inderdaad, DCA voert deze werken niet alleen uit maar binnen een tijdelijke handelsovereenkomst samen met de collega’s van Besix Infra. Zo kunnen we voldoende capaciteit bieden om de werken binnen de gevraagde termijn van 195 werkdagen klaar te krijgen.

Werken langs de A12 betekent ook werken op een minimale ruimte tussen het meestal zeer drukke verkeer. Werken op zaterdag, tijdens verlofperiodes en ’s nachts is dan soms een noodzakelijk kwaad op deze werf. Maar met de juiste mensen op de juiste plaats zullen ook deze werken ongetwijfeld tot een goed einde gebracht worden!

 

Lilsedijk 50
2340 Beerse
België

  • Opdrachtgever: Aquafin nv