Willebroek "Nieuwbouwwoningen Akkerlaan - P2"

Op twee bouwvelden met tussenliggende groene ruimten worden in totaal 83 woningen en 1 ADL-cluster voorzien. Aan de ene kant worden de woningen gebouwd met een op het zuiden georiënteerde tuin. Aan de andere zijde van de parkstructuur komen woningenclusters, aangevuld met een beperkt aantal rijwoningen en appartementen op de hoekpercelen.

Alle rijwoningen zijn doorzonwoningen, klassieke rijwoningen gekoppeld aan de tuin of bel-etagewoningen. Ze kijken uit over de eigen tuin en één van de parkzones. Alle tuinen zijn rechtstreeks toegankelijk via de carport of een achteringang. Ze beschikken ook allen over een ruime individuele tuin- of fietsenberging.

De woningen in de clusters kijken uit over een eigen tuin of patio en over de steeg die de woningen ontsluit. De steeg biedt op zijn beurt een gekaderd doorzicht naar de parkzone. Het stallen van fietsen en auto’s gebeurt aan de toegangszone. De duplexwoningen die zich op de hoeken van elk bouwveld bevinden, kijken uit op de parkzone en zijn allen van ruime terrassen voorzien.

83 Huizen
Akkerlaan
2830 Willebroek
België
Akkerlaan 2830 Willebroek België
  • Opdrachtgever: Volkshuisvesting Willebroek, Gewestelijke maatschappij voor de Kleine Landeigendom van Mechelen en omstreken
  • Architect: VOLT Architecten bvba