Wuustwezel "Sporthal Gooreind"

De sporthal als hedendaagse schuur.
Door zijn vorm en materialisering nestelt hij zich perfect in zijn omgeving, zonder te aanwezig te zijn. Daarnaast eist het als volume zijn plek op in het nieuwe sportcomplex. Het is een zoektocht naar de juiste balans tussen de integratie in het landschap en de sterke présence van het object.

Een strategische positionering van de ruimten en de gevelopeningen genereert boeiende zichten en doorzichten voor zowel gebruikers als passanten. Zowel intern als extern verkrijgt het gebouw een hoge transparantie. Intern ontstaat er een visuele relatie tussen de sportzaal en de andere publieke ruimten. Extern vangen voorbijgangers een glimp op van de sporters en supporters. Via grote glaspartijen staan bezoekers en sporters continu in relatie met elkaar.

Eikendreef
2990 Wuustwezel
België
  • Opdrachtgever: Gemeente Wuustwezel
  • Architect: POLO Architecten