Urban Mining – Vrijwilligers strippen oud kantoorgebouw voor slachtoffers overstromingen

In de Belpairestraat in Antwerpen, vlakbij het Harmoniepark, zijn vrijwilligers aan de slag om een oud kantoorgebouw volledig te strippen. Binnenkort wordt dit gebouw omgebouwd tot Albert Residence, een nieuwbouwproject met luxeappartementen van projectontwikkelaars DCA en Kolmont. Alle nog bruikbare onderdelen worden er voorzichtig uitgehaald en gaan naar slachtoffers van de overstromingen in Wallonië.

DCA streeft ernaar om bij de sloop van gebouwen zoveel mogelijk in te zetten op circulaire bouw om materialen te recupereren en op die manier een tweede leven te geven.

Het belang van duurzaamheid

Initiatiefneemster Evy Puelinckx werkte tot voor kort in het gebouw en kwam tot een overeenkomst met de eigenaars DCA en Kolmont: “Zij vinden duurzaamheid gelukkig ook heel belangrijk en willen niet zomaar alles weggooien. Ze willen ook iets goeds doen voor de mensen in Wallonië en daarom zorgen ze voor het transport van alle objecten.

De vrijwilligers verzamelen onder meer 50 toiletten, 10 keukens, enkele douches en stopcontacten uit het gebouw. Dat is uitzonderlijk veel, het gebeurt niet vaak dat zoveel spullen in een gebouw nog in goede staat zijn.”

Dit nieuwbouwproject, een ontwikkeling van DCA Woonprojecten en Kolmont, gaat weldra in verkoop! Als eerste op de hoogte gebracht worden wanneer de verkoop van start gaat? Schrijf u in op onze website: www.albertresidence.be.

In de pers