Veiligheid is en blijft cruciaal, ook in 2023

Veiligheid is en blijft cruciaal. Bij DCA is een proactief veiligheidsbeleid niet zo maar één van de goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar een absolute prioriteit! Daarom organiseren we in januari naar goede gewoonte de gekende veiligheidsdagen. Twee weken lang zakken onze werfmedewerkers en werfleiding af naar het PVI in Malle om daar verschillende veiligheidsopleidingen te volgen. Want kennis beschermt.

Eén van de standaard opleidingen is het deel EHBO, dit jaar rond het thema ‘Wondzorg’. Dit wordt georganiseerd om de uitvoerende collega’s een basis bij te brengen van EHBO zodat ze in bepaalde situaties collega’s correct kunnen helpen. Daarnaast waren er ook opleidingen rond LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse) en veiligheidscultuur, vakkundig gegeven door trainingspartner NOA. Op het einde werden ook alle verplichte medische keuringen afgenomen door IDEWE.

 

Workshops

Daarnaast zijn er diverse leerrijke workshops die afgestemd zijn op het takenpakket van de betreffende afdeling. Zo krijgen de collega’s van DCA Infra meer uitleg over kernboringen. Aan de hand van diverse praktische opstellingen leren ze nuttige tips & tricks aangereikt omtrent het correct boren in rioolbuizen. De firma Crosby kwam uit Engeland afgezakt met een knappe demowagen waarin visueel de trekkracht van kettingen en hijsogen werd getoond onder verschillende hoeken. Kers op de taart was de belastingsproef waarin hijshaken onder druk worden gezet tot ze breken.
De collega’s van DCA Bouw zullen van Dewalt uitleg krijgen over het correct gebruik én onderhoud van kleine machines. Daarnaast zal Fisher hen alles tonen over het aanbrengen van chemische ankers in diverse materialen.
 
Voor DCA Concrete & Steel komt de firma Welda langs om het lastoestel toe te lichten inzake onderhoud en correct gebruik. En ook zij krijgen van Dewalt uitleg over het correct gebruik en onderhoud van kleine arbeidsmiddelen.
 
De collega’s van DCA Technics krijgen ook bezoek van Dewalt en krijgen daarnaast een technische opleiding SPIT.
 
Coraco zal de veiligheidsdagen afsluiten op 24 januari met een infosessie rond ergonomisch laden en lossen van bedrijfsvoertuigen en de firma Borgh zal hen verschillende mogelijkheden tonen op vlak van bevestigingstechnieken. Wederom goed gevulde maar zéér leerrijke dagen.

 

Bekijk hieronder het fotoverslag: