Bouwen aan Welzijn

 

DCA wil verbinden met mensen die door diverse omstandigheden in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. Twee organisaties kunnen daarom rekenen op de duurzame ondersteuning van DCA. Zo gingen we het engagement aan om zowel de Cliniclowns als Think-Pink al zeker 3 jaar te ondersteunen met een vast bedrag. We geloven dan ook sterk dat deze langere termijn relatie tot duurzamere resultaten zal leiden.

DCA kiest echter ook voor een actief partnership met beide partijen in plaats van een oppervlakkige relatie. Het hele jaar door doen we daarom verschillende extra inspanningen voor zowel Think-Pink als Cliniclowns. We betrekken daarbij zowel onze eigen werknemers als onze andere (sportieve en commerciële) partners. Door die verschillende groepen regelmatig bij elkaar te brengen, zetten we maximaal in op een maatschappelijke impact!

Voorbeelden van activiteiten die we organiseren zijn:

  • marathon lopen voor Cliniclowns
  • sportclubs betrekken bij de werking van beide organisaties
  • samen met Think-Pink de Antwerp 10 Miles lopen
  • gadgets van beide organisaties verkopen
  • communicatiekanalen aanbieden (personeelskrant, DCA Facebookpagina, website, nieuwsbrieven)

Marathon lopen voor Cliniclowns

DCA'ers, Michiel Schellekens en Isabelle Huybrechts liepen samen met 12 andere 'Cliniclowns lopers' op 4 november 2018 de marathon van New York. Met hun sportieve inspanning probeerden ze extra fondsen te werven voor Cliniclowns, bovenop de jaarlijkse inspanning die DCA doet. Dat deden ze door zich te laten sponsoren op de Cliniclowns website. Tegenover elke bijdrage stond een leuke tegemoetkoming, namelijk een vermelding op deze pagina.

Michiel en Isabelle met hun medaille van de NY Marathon

Korte voorstelling van onze partners

We gaven al aan dat zowel Think-Pink als Cliniclowns onze partners zijn in dit avontuurlijke verhaal. Hieronder lichten we graag kort even toe waar beide organisaties voor staan. 

 

Think-Pink 

Hoewel bij DCA heel wat vrouwen werken, heeft de bouwsector voor velen nog een zeer mannelijk imago. Door Think-Pink te steunen steken we vrouwen die het moeilijk hebben een hart onder de riem. Vrouwen tout court, eigenlijk. Want onze arbeiders zijn overwegend mannelijk. En achter elke sterke man staat een nog sterkere vrouw. Think-Pink is de nationale borstkankercampagne die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. De campagne heeft verschillende speerpunten: informeren, sensibiliseren, het financieren van wetenschappelijk onderzoek en het bekostigen van zorg- en nazorgprojecten.

 

Meer info: www.think-pink.be

 

Cliniclowns

Zolang alles goed gaat, sta je er misschien niet altijd bij stil dat er mensen zijn die door ziekte in een isolement geraken. Een slepende ziekte vraagt heel veel van een mens. Vaak komt daar nog psychisch lijden bij, door eenzaamheid en verveling. Als het om kinderen gaat, is dat nog schrijnender. De organisatie Cliniclowns tovert al sinds 1994 een lach op het gezicht van kinderen die langdurig in het ziekenhuis of instelling verblijven, of die door ziekte of handicap langdurig thuis zijn. Humor en verbeelding zijn sterke wapens. Ze verlichten tijdelijk de pijn, de verveling en de angsten waarmee deze kinderen moeten omgaan.

 

Meer info: www.cliniclowns.be

 

Welzijn van onze werknemers

Uiteraard denken we bij DCA ook aan het welzijn van onze eigen werknemers. Aan de hand van een proactief veiligheids- en gezondheidsbeleid moedigen we dagelijks sportief en gezond gedrag aan. Lees er meer over op onze veiligheids- en gezondheidspagina.

Gadgets

U kan onze campagne nog steeds steunen door de aankoop van een gadget van Think-Pink of Cliniclowns. De opbrengst daarvan gaat integraal naar het goede doel. Bestel nu uw gadgets via de communicatiedienst: 014 62 22 34 of communicatie@dca.be.

    

    

Campagnenieuws

22 juni 2018
Bestel nu gadgets via onze websitet.v.v. Think-Pink & Cliniclowns
>>> Toon mij het hele bericht

29 juni 2018
Werfdoeken ter promotie van Race For The Cure op heel wat DCA werven | t.v.v. Think-Pink
>>> Toon mij het hele bericht

4 oktober 2018
Bouwen aan Welzijn: nog één maand tot Marathon van NY
>>> Toon mij het hele bericht

17 oktober 2018
DCA Quiz voor goede doelen brengt € 1006,34 op
>>> Toon mij het hele bericht

5 november 2018
Collega's Isabelle & Michiel lopen de NY Marathon uit voor Cliniclowns
>>> Toon mij het hele bericht

Wij danken deze partners alvast voor hun steun!