Over DCA

Het DNA van DCA: meer dan bouwen

DCA is meer dan een bouw- en wegenbouwbedrijf voor de openbare en private sector. U krijgt immers het vakmanschap en de kennis van zes afdelingen, gebundeld tot één unieke efficiëntie. Want zo werkt de interactieve groepsdynamiek tussen de verschillende divisies: DCA Bouw, DCA Infra, DCA Woonprojecten, DCA Burgerlijke Bouwkunde, DCA Concrete & Steel (prefab-beton en -wapening) en DCA Technics (HVAC en sanitair). En dat maakt onze uitzonderlijke sterkte, kwaliteit en service.

Van aannemer tot totaalrealisatie

Met DCA kan u rekenen op een partner die in heel diverse bouwactiviteiten actief is. Naast aannemingswerken in opdracht zorgt DCA ook voor de totaalrealisatie van eigen woonprojecten: van aankoop van projectgronden, aanstellen van een ontwerpteam, commercialisatie en verkoop van het project tot de uitvoering van de bouwwerken. Bovendien worden de kopers ondersteund door gespecialiseerde medewerkers die hen persoonlijk begeleiden doorheen het volledige bouwproces.

Respect als standaard

Respect is bij DCA geen voorwaarde, maar een vanzelfsprekendheid. Of u nu opdrachtgever of uiteindelijke bewoner bent; u heeft recht op het allerbeste. Van hoogkwalitatieve uitvoering tot levering binnen de vooropgestelde planning, van correcte communicatie tot persoonlijke opvolging: onze klant staat altijd centraal.

Veiligheid is prioriteit

Voorkomen is goed; vooruitdenken is nog beter. Daarom maakt DCA elke dag werk van een proactief veiligheidsbeleid op iedere werf om het aantal arbeidsongevallen en de frequentiegraad tot een absoluut minimum te beperken. Als ISO- en VCA-gecertificeerd bedrijf volgen we strikte normen en procedures, in nauw overleg met de uitvoeringsdiensten en de preventieadviseurs.

De buurt als belangrijk fundament

Het unieke karakter van een buurt wordt mee gemaakt door haar inwoners, zowel de vaste bewoners als de nieuwkomers. En samenleven is samenwerken. Daarom luistert DCA niet alleen naar de opdrachtgevers, maar hebben we ook respect voor de omgevingDuidelijke communicatie is een sleutel die vele deuren opent.

Onze partners bouwen mee aan het succes                                                

De basis van een onberispelijk resultaat wordt mee bepaald door de keuze van partners. DCA selecteert voor u betrouwbare en flexibele leveranciers en onderaannemers om samen met hen elk project binnen de vooropgestelde doelstellingen te realiseren. Op maat van uw wensen.

Great Place To Work

DCA draagt sinds maart 2019 het certificaat van Great Place To Work. Een erkenning die we te danken hebben aan de grote fierheid die onze 650 DCA’ers hebben om voor ons bedrijf te werken. Het felbegeerde certificaat is eveneens een erkenning voor het gevoerde beleid. We investeerden de afgelopen jaren fors in de veiligheid en het welzijn van onze werknemers. De prijs is een initiatief van het Great Place To Work Institute, dat verbonden is aan Vlerick Business School.

Behaalde awards

Onze geschiedenis: van riolering tot multidisciplinair bouwbedrijf

1969
Erik De Clercq sticht De Clercq & Zonen, gespecialiseerd in verhardings- en rioleringswerken. Het bedrijf met zetel in Turnhout breidt al snel zijn werkgebied en expertise uit en verandert zijn naam in De Clercq Aannemingen nv.
1980-83
Door schaalvergroting verhuist Erik De Clercq zijn bedrijf naar Beerse waar hij nieuwe kantoren laat bouwen. Na de overname van enkele lokale wegenbouwfirma’s worden zowel de ervaring als de activiteiten verder verruimd.
1989
Dankzij de overname van D.C. Engineering versterkt het bedrijf zich met een nieuwe afdeling gespecialiseerd in nieuwbouw, restauratie- en renovatiewerken.
1993
De Clercq Aannemingen nv groeit uit tot een dynamische onderneming in algemene bouw- en wegenwerken en kiest voor de nieuwe, meer commerciële naam: DCA nv.
2006
DCA wordt verkocht aan ondernemer Francis Vrancken, maar behoudt de naam en het familiale karakter.
2011-12
DCA richt samen met aannemersgroep Heijmans Infra het bedrijf Belasco op, een onafhankelijke producent en plaatser van asfaltverhardingen met eigen productiesites in Puurs, Bilzen en Gent.
2015
DCA fuseert met zusterbedrijf Marcel Nijs Infra, actief in openbare en private wegenwerken.
2-2017
DCA verkoopt Belasco en focust op uitbouw van de kernactiviteiten.
9-2017
DCA integreert schrijnwerkerij Coraco en breidt zo de bestaande schrijnwerkerij afdeling uit met een vestiging in Aarschot.
11-2017
DCA neemt bouwbedrijf ABO Building Projects uit Bornem over en breidt zo haar marktaandeel regionaal uit.
2-2018
DCA neemt een deel van de activiteiten van bouwbedrijf E. Dillen in Olen over. Het gaat onder meer over de prefab, sanitair en schrijnwerkerij afdeling.
8-2018
DCA neemt recyclage-en grondverwerkingsbedrijf Grondrecyclage De Kempen N.V. over onder de nieuwe benaming DC Recycling.
2019
DCA bestaat 50 jaar!
3-2019
DCA ontvangt voor het eerst én met gepaste trots het certificaat van Great Place To Work.
1-2020
DCA wordt opgesplitst in twee juridische entiteiten: DCA nv en DCA Infra nv.
05-2021
DCA Technics wordt uitgebreid met een subafdeling Elektriciteitswerken.

Facts & figures
545

geconsolideerde omzet 01/01/2019 - 31/12/2019
€ 209.659.000
dca-facts-verdeling-2020.png

DCA is een Klasse 8 onderneming, de hoogst mogelijke erkenning in de aannemerswereld. Hierdoor krijgen onze opdrachtgevers de garantie dat DCA over de nodige technische en financiële draagkracht beschikt om elk project tot een goed einde te brengen.