Beveren "Sporthal Meerminnen"

Naast de renovatie van een deel van de bestaande sporthal met kleedkamers en cafetaria, werd een nieuwe topsporthal opgetrokken met een vrije hoogte van elf meter. De tribunes bieden plaats aan 1.500 personen, in functie van de internationale volleybalcompetitie voor dames. De nieuwe zaal is voorzien van vier groepskleedkamers, twee mindervalidentoiletten, twee sanitaire cellen voor mindervaliden en een ruime berging voor sportmateriaal. Er werd gekozen voor een eenvoudig rechthoekig volume dat aansluit op het bestaande gebouwencomplex. De nieuwe sporthal is op de bestaande inkom geënt als een spiegelbeeld van de bestaande sporthal. De geveluitvoering in wit prefabbeton en wit gelakte stalen sandwichpanelen zorgt voor een licht volume dat bij het bestaande donkerrood-bruine gebouwcomplex past, maar het niet nodeloos verzwaart.

Klapperstraat 103
9120 Beveren-Waas
België
  • Opdrachtgever: Gemeentebestuur Beveren-Waas
  • Architect: 8 Office Architects bvba