Over DCA

Het DNA van DCA: meer dan bouwen

DCA is meer dan een bouw- en wegenbouwbedrijf voor de openbare en private sector. U krijgt immers het vakmanschap en de kennis van vier, gebundeld tot één unieke efficiëntie. Want zo werkt de interactieve groepsdynamiek tussen de verschillende divisies: DCA Bouw, DCA Infra, DCA Woonprojecten en DCA Burgerlijke Bouwkunde. En dat maakt onze uitzonderlijke sterkte, kwaliteit en service.

Van aannemer tot totaalrealisatie

Met DCA kan u rekenen op een partner die in heel diverse bouwactiviteiten actief is. Naast aannemingswerken in opdracht zorgt DCA ook voor de totaalrealisatie van eigen woonprojecten: van aankoop van gronden, aanstellen van een ontwerpteam, commercialisatie en verkoop van het project tot de uitvoering van de bouwwerken. Bovendien worden de kopers ondersteund door gespecialiseerde medewerkers die hen persoonlijk begeleiden doorheen het volledige bouwproces.

Respect als standaard

Respect is bij DCA geen voorwaarde, maar een vanzelfsprekendheid. Of u nu opdrachtgever of uiteindelijke bewoner bent; u heeft recht op het allerbeste. Van hoogkwalitatieve uitvoering tot levering binnen de vooropgestelde planning, van correcte communicatie tot persoonlijke opvolging: onze klant staat altijd centraal.

Veiligheid is prioriteit

Voorkomen is goed; vooruitdenken is nog beter. Daarom maakt DCA elke dag werk van een proactief veiligheidsbeleid op iedere werf om het aantal arbeidsongevallen en de frequentiegraad tot een absoluut minimum te beperken. Als ISO- en VCA-gecertificeerd bedrijf volgen we strikte normen en procedures, in nauw overleg met de uitvoeringsdiensten en de preventieadviseurs.

De buurt als belangrijk fundament

Het unieke karakter van een buurt wordt mee gemaakt door haar inwoners, zowel de vaste bewoners als de nieuwkomers. En samenleven is samenwerken. Daarom luistert DCA niet alleen naar de opdrachtgevers, maar hebben we ook respect voor de omgeving. Duidelijke communicatie is een sleutel die vele deuren opent.

Onze partners bouwen mee aan het succes                                                

De basis van een onberispelijk resultaat wordt mee bepaald door de keuze van partners. DCA selecteert voor u betrouwbare en flexibele leveranciers en onderaannemers om samen met hen elk project binnen de vooropgestelde doelstellingen te realiseren. Op maat van uw wensen.

Onze geschiedenis: van riolering tot wegenwerken

1969
Erik De Clercq sticht De Clercq & Zonen, gespecialiseerd in verhardings- en rioleringswerken. Het bedrijf met zetel in Turnhout breidt al snel zijn werkgebied en expertise uit en verandert zijn naam in De Clercq Aannemingen nv.
1980-83
Door schaalvergroting verhuist Erik De Clercq zijn bedrijf naar Beerse waar hij nieuwe kantoren laat bouwen. Na de overname van enkele lokale wegenbouwfirma’s worden zowel de ervaring als de activiteiten verder verruimd.
1989
Dankzij de overname van D.C. Engineering versterkt het bedrijf zich met een nieuwe afdeling gespecialiseerd in nieuwbouw, restauratie- en renovatiewerken.
1993
De Clercq Aannemingen nv groeit uit tot een dynamische onderneming in algemene bouw- en wegenwerken en kiest voor de nieuwe, meer commerciële naam: DCA nv.
2006
DCA wordt verkocht aan ondernemer Francis Vrancken, maar behoudt de naam en het familiale karakter.
2011-12
DCA richt samen met aannemersgroep Heijmans Infra het bedrijf Belasco op, een onafhankelijke producent en plaatser van asfaltverhardingen met eigen productiesites in Puurs, Bilzen en Gent.
2015
DCA fuseert met zusterbedrijf Marcel Nijs Infra, actief in openbare en private wegenwerken.
10-02-2017
DCA verkoopt Belasco en focust op uitbouw van kernactiviteiten
15-11-2017
DCA neemt bouwbedrijf ABO BUILDING PROJECTS uit Bornem over en breidt zo haar marktaandeel regionaal uit.

Facts & figures
400

geconsolideerde omzet 01/01/2016 - 31/12/2016 : € 115.383.000
€ 115.383.000
facts_verdeling_2017.png

DCA is een Klasse 8 onderneming, de hoogst mogelijke erkenning in de aannemerswereld. Hierdoor krijgen onze opdrachtgevers de garantie dat DCA over de nodige technische en financiële draagkracht beschikt om elk project tot een goed einde te brengen.

Totaal aantal werknemers: 400

Totale geconsolideerde omzet 01/01/2016 - 31/12/2016: € 115.383.000

Waarvan:        

  • Belasco: ca. 11mio
  • Bouw: ca 67mio
  • Infra en Burgerlijke Bouwkunde: ca. 36mio