Ekeren "WZC Sint-Vincentius"

De campus van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius werd grondig geherstructureerd. Om het dagelijkse leven van de bewoners zo weinig mogelijk te storen, werd het volledige nieuwbouwproject gerealiseerd in twee bouwfasen.

De eerste fase, die werd gestart in augustus 2014, omvat 86 bedden, 5 dagzalen en alle facilitaire lokalen die het WZC nodig heeft om operationeel te zijn na de verhuizing in het najaar van 2016.

Na de verhuizing werden de laatste gebouwen op het terrein afgebroken en startte de tweede fase. Die omvatte de overige 18 bedden, het kortverblijf, een commerciële ruimte en 20 zorgflats die in verbinding staan met het WZC.

Het binnenterrein werd zoveel mogelijk gevrijwaard en heraangelegd als zit- en wandeltuin, waar de bewoners kunnen genieten van een aangename babbel met elkaar, de bezoekers en de buurtbewoners.

Frans Lenaertsstraat
2180 Ekeren
België
  • Opdrachtgever: vzw Woonzorgcentrum Sint-Vincentius
  • Architect: De Jongh-Bierwerts-architecten