DCA – dé bouwpartner voor woonzorgcentra

15 apr 2022

Jarenlange expertise en gespecialiseerde ervaring maken van DCA de uitgelezen partner voor de bouw van woonzorgcentra. Op ons palmares prijken mooie referenties en dat lijstje groeit. We polsen bij twee klanten naar hun ervaring, en ook DCA projectmanager Patrick De Schepper geeft een woordje uitleg.

Werfteam van Patrick De Schepper

Wzc Lindelo in Lille: feilloos traject

Het vroegere woonzorgcentrum Lindelo was na enkele tientallen jaren gedateerd. Lindelo ging overtuigd in zee met DCA.

Directeur Kris Breugelmans“Het grootschalige project is via een openbare aanbesteding gelopen zoals de wet dat voorschrijft. DCA kwam als beste uit de bus. De prijs zat goed, de firma is een gevestigde waarde en de nabijheid was mooi meegenomen.”

Er werd een nieuwbouw gerealiseerd voor 120 personen met dementie én bijkomend 5 woongelegenheden kortverblijf. De gebouwen zijn perfect afgestemd op de noden van bewoners, met veel openheid en veilige bewegingsruimte.

Kris Breugelmans: “Het project nam vier jaar in beslag en verliep van begin tot einde gesmeerd. DCA en projectmanager Patrick De Schepper hebben schitterend werk geleverd. Stipt, perfect gecoördineerd, transparant, oplossingsgericht. Wij zijn over de hele lijn tevreden.”

Lindelo heeft ondertussen een nieuw project in het verschiet met extra assistentiewoningen voor mensen met een licht zorgprofiel, een vervangingsnieuwbouw voor de afdeling van lichamelijk zorgbehoevenden en een dienstencentrum.

“Tegen de zomer zou de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Daarna kunnen aannemers hun offerte indienen. Wij hopen alvast dat DCA intekent. Zo zouden we een mooi vervolg kunnen breien aan onze samenwerking.”

Wzc Ravels: in de startblokken

Wzc Ravels heeft vandaag 91 kamers en 29 assistentiewoningen. Voor de uitbreiding met 36 kamers en 24 woningen werd een aanbesteding uitgeschreven. DCA haalde de opdracht binnen.

Directeur Bob Van de Putte“Ik had al van collega’s in de sector gehoord dat DCA uitstekend werk levert. De referenties spreken voor zich. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat DCA ons project tot een goed einde zal brengen.”

Op bouwkundig vlak wordt de nieuwbouw het prototype van de ‘wzc van de toekomst’: kleinschalig opgevat, maximale openheid, een nauwe connectie met de samenleving en een veelzijdige invulling.

“Het nieuwe gebouw wordt echt ingebed in de omringende gemeenschap. De kamers zijn georiënteerd op het dorp. Er is veel bewegingsvrijheid en open ruimte. En de polyvalente zaal met restaurant en cafetaria wordt een heuse ontmoetingsplek. Zo zetten we maximaal in op interactie met de buitenwereld.”

Zorgeloze totaalrealisatie

De officiële startdatum voor de uitbreiding van wzc Ravels was 15 maart 2021; de geschatte einddatum is zomer 2023. Tijdens de werken zullen er nauwelijks of geen hindernissen zijn voor de bewoners van het wzc.

Patrick De Schepper“Als projectmanager sta ik – samen met het projectteam (calculatie, aankoop, werfleiding en ploegbaas) – in voor een vlotte, gestroomlijnde realisatie van a tot z. Een project van deze grootte vereist flink wat knowhow. DCA is ondertussen een doorgewinterde bouwpartner voor wzc’s. We zijn het gewend om meerdere partijen aan te sturen en te coördineren. Zo leveren we gebouwen af die voldoen aan de hoogste normen en die instapklaar zijn.”

De kracht van DCA schuilt in totaalrealisatie, een efficiënte afstemming van werken en partijen, en een intensieve en persoonlijke begeleiding. Dat onze aanpak vruchten afwerpt, blijkt uit de vele knappe verwezenlijkingen zoals de wzc’s Lindelo en Sint-Vincentius om er maar enkele te noemen. Een ander project dat momenteel in de laatste afwerkingsfase zit: wzc Arendonk .

Ook een bouwproject op stapel staan? Contacteer ons vrijblijvend.