Bouwen aan het talent van morgen

Scholen zijn de kweekvijvers voor het talent van morgen. Zij stomen jongeren klaar om de toekomst vorm te geven. DCA draagt graag zijn steentje bij als bouwpartner voor scholen.

Met een jarenlange ervaring en expertise hebben we een stevige reputatie opgebouwd in de sector en zijn we uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor onderwijsinstellingen. Met trots kunnen we terugkijken op vele realisaties, steeds in nauwe samenwerking met de betrokken partijen zoals opdrachtgever en architect. We streven immers niet enkel naar het optrekken van een schoolgebouw, maar we trachten ook steeds een omgeving te creëren waarin leerlingen zich thuis voelen en waar functionaliteit en creativiteit hand in hand gaan. Want een school in meer dan enkel een gebouw.

Wat ons onderscheidt, is onze geïntegreerde aanpak. DCA bestaat uit diverse afdelingen die naadloos samenwerken, waardoor we het volledige bouwproces kunnen beheren. Van ruwbouw tot afwerking en van technieken tot de buitenaanleg. Waarbij we streven naar een maximale kwaliteit en het implementeren van duurzame oplossingen, steeds rekening houdend met de specifieke eisen en doelstellingen van de school. Elk project heeft immers zijn eigen unieke accenten.

Uit onze lopende opdrachten, lichten we er hier graag eentje uit.

Het nieuwe wetenschapsblok met park

Praktische aanpak

Het Sint-Gabriëlcollege in Boechout heeft grote bouw- en renovatieplannen. Door de nieuwe manier van lesgeven en de meer praktische aanpak van wetenschaps- en technische vakken is er nood aan hedendaagse, state-of-the-art vaklokalen. Dit maakt dat de huidige infrastructuur van het Sint-Gabriëlcollege grondig moet opgewaardeerd en uitgebreid worden. Hiervoor ontvingen ze de nodige steun van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). Voor de uitvoering klopten ze aan bij DCA.

De bouw- en renovatieplannen bestaan uit drie grote projecten:

  • De lagere school, die momenteel in containers gehuisvest is, krijgt een volledig nieuw gebouw van drie bouwlagen, met een turnzaal en een groenzone rondom.
  • Het huidige wetenschapsblok wordt grondig gerenoveerd en deels omgevormd tot een fietsenstalling voor de lagere school.
  • Er komt een nieuwe wetenschapsblok die de huidige speelplaats zal overspannen en zo voor beschutting zorgt bij slecht weer.

De werken zullen in verschillende fases uitgevoerd worden. Fase 1 omhelst de nieuwbouw van het wetenschapsblok en de bouw van de nieuwe lagere school. In een tweede fase renoveren we het huidige wetenschapsblok.

Het nieuwe wetenschapsblok

“De samenwerking met onze partner DCA verloopt momenteel zeer vlot.

Wij verwachten dan ook dat wij vanaf 1 september 2025 de nieuwbouw in gebruik kunnen nemen.”

 

Luc Vos
Directeur financiën, infrastructuur en logistiek,  SGC Boechout

Naast dit mooie project in Boechout, bouwen of renoveren we momenteel ook scholen in Bornem, Mol, Antwerpen, Mechelen, Hemiksem en Melsele. Meer info over deze lopende projecten en reeds opgeleverde scholen, kan je nalezen in het overzicht van onze onderwijs projecten.

Kleuterwiel - Bornem
Heidehuizen Mol
VBS De Dobbelsteen Antwerpen
ColomaPlus Mechelen
GBS De Toren Melsele
Kleuterwiel - Bornem
Heidehuizen Mol
VBS De Dobbelsteen Antwerpen
ColomaPlus Mechelen
GBS De Toren Melsele