Erkende assistentiewoningen in Linden

De vraag naar zorgflats voor senioren is de laatste jaren énorm toegenomen. In Linden bouwden we Gaudium, een residentieel complex met 44 erkende assistentiewoningen én een prachtig uitzicht op het achterliggend groen. Ook mag dit project een voorbeeld genoemd worden op het vlak van uitvoering en werfbeheer.

Het assistentiewoningencomplex biedt kwalitatieve kamers, ontmoetingsruimtes, een gezellige cafetaria en een ruim buitenterras. Ondergronds vind je een ruime parking, fietsenstalling en bergingen.

 “Aangezien het gelijkvloers riant beglaasd is, kan je als het ware door het gebouw heen kijken, wat een enorme meerwaarde is. Voorts zorgen grote lichtstraten in de gemeenschappelijke delen voor een overvloedige natuurlijke lichtinval, dus ook dat creëert een heel open gevoel. Het prachtige uitzicht op de groene omgeving is de kers op de taart.”

Carl  -  Projectmanager bij DCA

Weinig tot geen vertraging tijdens de coronaperiode

Tijdens de lockdown dacht DCA na over een proactieve aanpak om de werkzaamheden op een veilige manier te hervatten.

“De werf lag slechts 2 weken stil. We hadden het voordeel dat we op dat moment nog met de ondergrondse ruwbouwwerken bezig waren en in openlucht werkten, dus mits de nodige veiligheidsmaatregelen (arbeiders met eigen wagens of reservevoertuigen naar de werf laten rijden, afstand houden in de bouwput, specifieke aandacht voor hygiëne … ) was dat goed te doen. Begin maart 2022 hebben we het gebouw opgeleverd.”, legt Carl uit.

Goede samenwerking met de architect

De samenwerking met de architect verliep zeer vlot. Zo werd er in de ontwerpfase rekening gehouden met de uitvoerbaarheid: complexe details werden tot een minimum beperkt.

 

Gietvloeren en de plinten vormen in de badkamers één geheel zodat ze makkelijk toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Ik had bij de realisatie van eerdere assistentiewoningen immers al gemerkt dat dit ‘kuipprincipe’ veel voordelen had ten opzichte van de klassieke tegeltjes-in-helling. We hebben dus resoluut gestreefd naar kwaliteit en functionaliteit, zij het zonder afbreuk te doen aan het architecturale totaalplaatje.”, vertelt Carl.