Mecenasontmoeting UZA Foundation

Maatschappelijk engagement zit in ons DNA. DCA is dan ook trotse partner en sponsor van verschillende maatschappelijke organisaties. Als we deze dan ook nog eens kunnen samenbrengen en verbinden, schept dat enkel extra voldoening.

De UZA Foundation onderzoekt in het project REACH wat de impact is van luchtverontreiniging op de gezondheid van onze kinderen. Iets waar wij graag mee onze schouders onderzetten want luchtverontreiniging is een maatschappelijk zeer relevant en actueel thema.

Door ons sponsorship van voetbalclub K. Beerschot V.A., konden de eerste kwantitatieve metingen dit voorjaar doorgaan op het jeugdcomplex van Beerschot. In deze eerste studie wil men de effecten van acute blootstelling aan een slechtere luchtkwaliteit onderzoeken. De jeugdspelers zullen trainen op enerzijds een hele groene omgeving en anderzijds een minder groene omgeving. Voor en na de training zullen bij alle spelers verschillende testen worden afgenomen zoals een bloeddrukmeting, meting van de longfunctie, afname van een ademstaal,… Je kan dit project op de voet volgen via de website van het UZA. Je kan het onderzoek ook zelf steunen met een donatie, iets wat wij warm kunnen aanbevelen.

 

Afgelopen dinsdag stond er een Mecenasontmoeting op het programma waarin dit REACH project verder werd toegelicht. DCA stelde met veel plezier een locatie ter beschikking en wat voor één: het Koninklijk Museum Voor Schone Kunsten Antwerpen. Het KMSKA heropende recent de deuren na een grondig renovatie. Als Premium Partner draagt DCA haar steentje bij in hun ambitie om kunst & cultuur toegankelijk te maken voor het grote publiek. Door ons partnership met het museum konden we deze toplocatie aanbieden aan de UZA Foundation. Een meer dan geschikt platform om hun projecten toe te lichten aan partners en sponsors en een oproep te doen naar bijkomende fondsen.

Wetenschappelijk onderzoek en innovatie zijn belangrijke bouwstenen in onze samenleving. Op onze steun kan men de komende jaren alvast rekenen.