Nieuwbouw en renovatie van het Sint-Gabriëlcollege

Het Sint-Gabriëlcollege heeft grote bouw- en renovatieplannen. DCA zorgt voor de uitvoering.

Door de nieuwe manier van lesgeven en de meer praktische aanpak van wetenschaps- en technische vakken is er nood aan hedendaagse, state-of-the-art vaklokalen. Dit maakt dat de huidige infrastructuur van het Sint-Gabriëlcollege grondig moet opgewaardeerd en uitgebreid worden. Hiervoor ontvingen ze steun van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION).

De bouw- en renovatieplannen bestaan uit drie grote projecten:

  • De lagere school, die momenteel nog in containers gehuisvest is, krijgt een volledig nieuw gebouw met drie bouwlagen. Hier wordt ook een turnzaal voorzien. De omgevingsaanleg met groenzones rondom zal ook helemaal vernieuwd worden.
De vernieuwde lagere school
De L-blok, de vernieuwde lagere school, die op de plaats komt waar de huidige lagere school zich bevindt.
  • Het huidige wetenschapsblok wordt grondig gerenoveerd en deels omgevormd tot een fietsenstalling voor de lagere school.
  • Er komt een nieuwe wetenschapsblok die de huidige speelplaats zal overspannen en eveneens voor beschutting zal zorgen bij slecht weer.
Het nieuwe wetenschapsblok met park
Het nieuwe wetenschapsblok (W-blok), gezien vanuit de park, met onder de lokalen voldoende beschutting.

De werken zullen in verschillende fases uitgevoerd worden. Fase 1 omhelst de nieuwbouw van het wetenschapsblok en de bouw van de nieuwe lagere school. Deze werken starten op 12 februari 2024 en verwachten we tegen juli 2025 af te ronden.

In een tweede fase renoveren we het huidige wetenschapsblok. Aanvang is voorzien voor september 2025 en het Sint-Gabriëlcollege kan deze lokalen in mei 2026 in gebruik nemen.

Veel succes aan alle betrokken collega’s en partners en we houden je graag op de hoogte van de verschillende fases van de bouw en renovatie.