Op een veilig 2024!

Ook in 2024 is en blijft veiligheid cruciaal.

Binnen DCA is een proactief veiligheidsbeleid geen loze belofte voor het nieuwe jaar, maar een absolute prioriteit! Daarom organiseren we in januari steeds onze veiligheidsdagen voor arbeiders en leidinggevenden. Onze collega’s van DCA, DCA Infra, Coraco, DCA Technics en DCA Concrete & Steel werden ondergedompeld in een intensief ‘veiligheidsbad’.

Dit jaar vonden onze opleidingsdagen plaats in het PVI in Malle en in Kamp C in Westerlo. Het programma was zeer divers en wederom aangepast aan de verschillende afdelingen. Er waren zowel theoretische als praktische workshops, steeds onder vakkundige begeleiding van professionals met kennis van zaken.

De collega’s van DCA Bouw volgden bv. een sensibiliseringssessie rond kwartstof/stoflong gegeven door NOA Trainings, en een groepsgesprek met titel ‘Oef, het gebeurde op een ander‘. Daarnaast waren er praktijkgerichte workshops. Trainingspartner Migale leerde onze collega’s alles over het correct gebruik van het valharnas en toebehoren. Mapeco & Soudal deden alles uit de doeken omtrent het correct en veilig gebruik van PU-schuimen en hun verschillende toepassingen.  Leviat gaf tot slot inzicht in de verschillende oplossingen op vlak van waterdichting.

Onze DCA Infra collega’s volgden dezelfde theoretische sessies, maar de workshops waren toegespitst op hun dagelijkse taken. Steinzeug-Keramo en Pipelife gaven toelichting over de correcte koppeling van hun verschillende leidingsystemen voor (regen)water en afvalwater. De Bruycker demonstreerde verschillende verdichtingsmachines en gaf hierbij interessante tips & tricks. MMpumps gaf een praktische benadering over verschillende pompsystemen.

 

Coraco kreeg als schrijnwerkspecialist een uiteenzetting over branddeuren. Wat zijn de verschillende eisen en specificaties op dit vlak. Ook de theoretische sessies en de workshop rond correct gebruik van PU-schuimen passeerden de revue.

DCA Technics kreeg specifieke opleidingen rond PBM’s en het correct gebruik van diverse materialen voorgeschoteld. Voor hen stond in Kamp C ook een rondleiding op het programma over Duurzaam Bouwen.

De collega’s van onze staal- en betonafdeling DCA Concrete & Steel, volgende een halve dag theoretische sessies en mochten daarna een halve dag aan de slag rond laden & lossen en specifiek het correct aanslaan van zware lasten

Tijdens de veiligheidsdagen ging iedereen ook even langs bij IDEWE voor zijn of haar jaarlijkse medische keuring.

 

Wederom zéér interessante en leerrijke dagen. Bedankt aan alle instructeurs voor hun deskundige uitleg en boeiende demonstraties. Onze collega’s kunnen alle opgedane kennis weer veilig in de praktijk brengen.

Bekijk hieronder het fotoverslag van de veiligheidsdagen 2024: