Sociaal bouwproject Willebroek: “Vlekkeloos bouwproces dankzij proactieve houding DCA”

DCA legt momenteel de laatste hand aan 165 sociale woningen in Willebroek. Het project, verspreid over vier percelen langs de Akkerlaan, liep amper vertraging op als gevolg van corona. “En dat is dankzij de proactieve opvolging van DCA”, klinkt het bij opdrachtgevers KLEMO en Volkshuisvesting Willebroek. “Ondanks de complexiteit van het dossier verliep het bouwproces vlekkeloos.”

De gemeente Willebroek zet fors in socialewoningbouw. Getuige daarvan het project in de Akkerlaan in Willebroek, waarvan DCA het leeuwendeel voor zijn rekening heeft genomen. Vier percelen, goed voor in totaal 300 nieuwbouwwoningen en appartementen, ingebed in een parkstructuur, moet de grote vraag naar sociale huisvesting opvangen.

“Complex dossier maar goed opgevolgd door DCA”

Van die 300 woningen neemt DCA er 165 voor zijn rekening. “Het is een mix van huur- en koopwoningen”, legt Kristof Penders van Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken uit. “Sommige worden semi-casco opgeleverd, andere volledig afgewerkt. Een vrij complex dossier dus, maar de samenwerking met DCA verloopt vlekkeloos. Dat heeft alles te maken met de proactieve houding van de medewerkers. Het is duidelijk dat de firma veel ervaring heeft in het realiseren van projecten van dergelijke omvang. Ze denken méé met ons. En dat laat zich op verschillende vlakken voelen. Zo zijn we er ondanks onvoorziene meerkosten toch in geslaagd binnen het vooropgestelde budget te blijven.”

“We gaan de vooropgestelde opleverdatum halen ondanks coronamaatregelen”

Jonas, DCA-werfleider op perceel 2, neemt de complimenten graag in ontvangst. “We beschikken natuurlijk over een ervaren team”, legt hij uit. “Bovendien werken we voor dit project met verschillende onderaannemers die we zo goed mogelijk trachten te begeleiden en op te volgen. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat we de vooropgestelde opleverdatum zullen halen, ondanks de coronamaatregelen die de sector hard hebben getroffen. De werken op perceel 2 zijn dan ook afgerond .”

Perceel 3 valt onder de verantwoordelijkheid van Christoph, projectleider bij DCA. “Perceel 3 is onderverdeeld in twee delen namelijk 3 blokken (A, B en C) met elks 16 appartementen die verhuurd worden en de overige twee blokken (D en E) met ieders ook 16 appartementen die verkocht worden.” legt Christoph uit.

“We zijn momenteel volop bezig met de opleveringsfase van de huur blokken. De rondgangen met de architect zijn gebeurd en de laatste punten worden opgelost. Wat betreft blok D en E zijn we volop bezig met het plaatsen van de borstweringen, buitenbepleistering en de binnendeuren. De liften zijn zojuist geplaatst. Wat betreft planning lopen wij hier een beetje achter. Een van de redenen hiervoor is de nieuwe wetgeving van Pidpa die begin dit jaar in voegen trad (lees: alle casco opgeleverde woningen moeten voorzien zijn van alle sanitaire toestellen) en nog niet voorzien was bij aanbesteding.”

Voor een overzicht van alle gerealiseerde bouwprojecten van DCA kunt u terecht op deze pagina.