DCA implementeert generative design in de ontwerpfase

vrijdag, juni 19, 2020 - 16:58
michiel-bienens-1.jpg

 

Student Michiel Bienens kreeg de kans om bij DCA zijn masterproof uit te werken over de optimalisatie van torenkranen op de werven. 

“Vorig jaar in mei ging ik op gesprek bij vijf Kempische aannemers voor de uitwerking van mijn masterproef. Ik koos meteen voor DCA omwille van de zekere knowhow van het BIM team over het onderwerp kraanoptimalisatie. Ook de motivatie van DCA om mee te denken in dit onderwerp sprak me aan. Ik had één op één contact met het BIM team in Beerse, ook tijdens Corona kon ik prima van thuis uit verderwerken. Zo had ik geregeld videocalls met mijn stagebegeleider Yannick.”

Michiel Bienens, student Master of Science in de Industriële Wetenschappen Bouwkunde KU Leuven

 

Dankzij deze softwareoptimalisatie kan er vandaag berekend worden waar de torenkraan het best gepositioneerd wordt om tot bij alle materialen te geraken. Hierdoor kunnen er meerdere elementen gehoffen worden wat heel wat tijd bespaart op de werf. Hiermee implementeren wij generative design in de ontwerpfase.

Generative design is een nieuwe ontwikkeling in de ontwerpwereld. Het biedt de mogelijkheid om ontwerpen snel te maken, te onderzoeken en te optimaliseren om de juiste te keuze te maken bij complexe situaties. Deze automatisering werkt volledig dankzij computers die alternatieven kunnen definiëren.

 

“DCA blijft me bij als een aannemer met enorm veel ervaring. Van een basisscript werd een versie 2.0 opgebouwd. Ik ben heel tevreden dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen.”

Michiel Bienens

 

Michiel kon de jury overtuigen met zijn nieuwe ontwikkeling en studeerde met glans af. Proficiat!