Eerste stagiair ooit bij veiligheidsdienst

vrijdag, maart 15, 2019 - 16:21
20190315_stagiair_kevin.jpg

 

Kevin is student ‘Integrale Veiligheid’ (preventieadviseur niveau II en milieucoördinator B) aan de AP Hogeschool in Antwerpen en loopt de komende weken mee met Paul, Natasja en Bert. “Tijdens mijn stage ben ik bezig met kleine opdrachten rond indienststellingsverslagen, veiligheidsinstructiekaarten, veiligheidskwartiertjes, … met daarbij nog werfinspecties onder begeleiding van de collega’s van de preventiedienst. Naast al deze opdrachten heb ik nog 1 grote opdracht die eigenlijk mijn afstudeerproject voor school is,” vertelt Kevin.

“Ik hoop tijdens mijn stage veel bij te leren over de effectieve taken van een preventieadviseur. Wat je bijvoorbeeld allemaal mag en moet doen en over de relatie tussen de preventieadviseur en de werfteams. Aan de hogeschool vertelde ze ons al dat we niet alleen rekening moeten houden met het verplichte papierwerk, maar ook met het feit dat wij veel buiten moeten komen en met de mensen moeten praten,” zegt hij verder. “Ik hoop daarnaast ook veel algemene kennis over de verschillende werven, werkmaterialen enzovoort op te nemen.”

Hoe verliep je stage tot nu toe? “Tijdens de eerste werfbezoeken en de verschillende opleidingsdagen die ik mee heb gevolgd, leerde ik al véél bij. Ik kijk echt uit naar de komende weken!”

Herken je Kevin? Dat kan! Vorig jaar maakte hij een groepswerk voor de veiligheidsdienst en vertoefde hij enkele dagen in onze vestiging in Olen. Het is die ervaring die hem overtuigde om stage te lopen bij DCA.