Fluohesjes voor kinderen van school op werf in Puurs

vrijdag, oktober 4, 2019 - 09:03
2019-10-03_fluohesjes_puurs.jpg

 

De kinderen van de Sint-Carolusschool in Ruisbroek (Puurs) kregen deze week fluohesjes. Doordat het schoolgebouw midden in de werf ligt, worden de leerlingen en ouders dagelijks geconfronteerd met het af- en aanrijden van zware vrachtwagens, kranen, tractors,…. Voor de leerlingen is er een route en zone afgebakend via de Dr. Frans Dewachterlaan naar de achteringang, via de Grot in de Gasthuisdreef. Zo vermijden we dat de studentjes onnodig door de gevaarlijkste werfzones moeten.

Nu de dagen korter worden en de kinderen ‘s ochtends in het donker naar school komen, hebben we samen met schepen Yvo Van Damme, gemerkt dat de kinderen nog beter zichtbaar konden zijn in de straten rond de werf. We investeerden daarom met veel plezier in nieuwe fluohesjes voor de hele school. Vanaf nu zijn de leerlingen dan ook goed zichtbaar op de routes langs de werf en kunnen ze extra veilig naar school komen.

Aan het begin van de werfzone plaatsten we nog een bijkomend spandoek dat ouders wijst op de gevaren binnen het gebied. Dat doek zal in de toekomst bovendien op al onze werven verschijnen om buurtbewoners extra voorzichtig te laten zijn wanneer ze een site onvermijdelijk willen passeren. Het doek zal niet alleen van toepassing zijn op actieve werven, maar duidt ook op de mogelijke gevaren op een werf nà de werkuren. 

Uiteraard stopt het niet met deze inspanningen. We voeren bij DCA al jaren een proactief veiligheidsbeleid dat inzet op preventie en bescherming van onze werknemers. Binnen die visie organiseren we ook tal van sensibiliseringscampagnes, waaronder een rond verkeersveiligheid. Deze actie sluit dus perfect aan op ons veiligheidsbeleid.