Residentie Botanic in vakblad Bouwen aan Vlaanderen

vrijdag, augustus 14, 2020 - 14:29
bouwen-aan-vlaanderen-botanic.jpg

 

'Zorgeloos wonen voor jong en oud' zo verscheen Residentie Botanic, een van onze nieuwbouwprojecten, in het vakblad Bouwen aan Vlaanderen. Botanic omvat zes nieuwbouwblokken in Breendonk, die deskundig zijn ingepast in een groen binnengebied. Een mix van 54 rolstoeltoegankelijke assistentiewoningen (Aloë en Vera) en 68 assisted living-appartementen met optionele comfortdiensten, zoals begeleiding door een levenscoach en butlerservice aan huis (Yucca, Eucalyptus, Azura en Ficus). Het gemeenschappelijke gelijkvloers van Aloë – het hart van het project – biedt plaats aan een onthaalgedeelte met het kantoor van de zorgassistent, een caféruimte met toog, een wassalon, zithoeken en twee praktijkruimtes.
 

Dankzij variërende dakvormen heeft de bebouwing een speels karakter. De appartementen op de bovenverdieping zijn geïntegreerd in de hellende daken, waaruit verschillende grote terrassen gesneden zijn. Alle woningen zijn gegroepeerd rond de centrale binnentuin en liggen dus echt ‘in het groen’. In combinatie met het ruime dienstenaanbod en de gunstige ligging – vlak bij de dorpskern van Breendonk en allerlei invalswegen – is dit een unieke troef.
 

In de nabije toekomst zullen we achter Botanic ook nog geclusterde woongroepen (24 woningen) realiseren waarvan de verkoop weldra zal starten.
 

Hieronder kan u het volledige artikel doornemen. Veel leesplezier!