Scheepscommandant Belgische Marine hijst vlag voor infra ploeg

maandag, juli 8, 2019 - 14:33
2019-07-08_quote_gilbert_bekkevoort.jpg

 

Onze ombudsdienst kreeg een belangrijke melding binnnen. "Een BZ (weldone in zeemanscode) voor de mannen van de werf in de Berkstraat", dat was het onderwerp. Bizarre taal, maar de toelichting sprak voor zich. Geniet je hieronder mee?

"Ik ben de eerste om te reclameren, maar ditmaal is het anders. Nooit heb ik het meegemaakt. De werken in de Berkstraat zorgen voor heel wat overlast, akkoord, maar dat is nu éénmaal eigen aan straatwerkzaamheden. De ploeg die hier werkt met zijn hulpvaardigheid, het contact met de individuele bewoner om de ongemakken te minimaliseren, de ijver en de anticipatie waarmee gewerkt wordt, is nooit gezien. Als voormalige Scheepscommandant en Chef Staf van de Belgische Marine met veel plaatsingen in het buitenland heb ik een goed oog op de harde labeur die het betekent voor de mannen om in weer en wind zonder verpozen hun inspanningen met blij gemoed door te zetten. Moest ik als Eskadercommandant één van mijn schepen een proficiat hebben willen geven, had ik de vlaggen BZ gehesen.

Ik wil de ploeg in zijn geheel in de bloemetjes zetten maar toch een extraatje voor de werfleider en de mannen die de aansluiting verwezenlijken. De werken zijn nog niet voltooid en de straat moet nog opnieuw aangelegd worden maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit zo snel mogelijk zal gebeuren en dat ik niet ontgoocheld zal zijn. Het siert DCA zulke mannen te hebben die voor hen werken."