Uitgebreide reeks werfbezoeken afgerond

vrijdag, november 22, 2019 - 11:36
uitgebreide_reeks_werfbezoeken_afgerond.png

 

Met de rondgang van 20 scholieren van het Sint-Lambertusinstituut sluiten we vandaag een uitgebreide reeks werfbezoeken af. De afgelopen maanden vonden studenten en scholieren maar liefst 5x de weg naar verschillende bouwsites. 

OHO-Studenten Thomas More

Het begon met de studenten Open Hoger Onderwijs van Thomas More. Die bezochten op 27 september de site van Park op den Berg, een DCA Woonproject in opbouw in Heist-op-den-Berg. Op 11 oktober bezocht dezelfde groep twee werven: in Sint-Job-in-'t-Goor waar we een internaat bouwen en Oostmalle waar we een school bouwen. Een laatste bezoek volgde op 25 oktober op het grote terrein van The View in Leuven. Maar daar hield het nog niet op voor de OHO-studenten. Op 8 november kreeg de groep, aanvullend op de ondertekening van ons Partnership in Education met de opleiding Bouw van Thomas More, nog een workshop over 3D werfinrichting. Die presentatie, gegeven door enkele van onze BIM-specialisten, sloot bovendien naadloos aan bij het thema waarbinnen al hun werfbezoeken plaatsvonden: de werfinrichting.

2de jaar Bachelor Bouw Thomas More

Een tweede groep, de 2de jaars Bachelor Bouw van partnerschool Thomas More, verkenden ook de Park op den Berg werf. De groep van ruim 60 studenten bekeek in aparte groepjes voornamelijk de verschillende uitvoeringstechnieken op de werf voor bijvoorbeeld:

  • veiligheid
  • plaatsing prefabelementen
  • predallen 
  • bekistingswerken
  • wapening 
  • ...

Werfleiders Tim, Dennis en Jonas namen uitvoerig de tijd voor een rondleiding met telkens een groepje van 20 personen. Op die manier kreeg elke student de nodige ruimte voor vragen of extra uitleg en haalde ze zo het maximum uit het werfbezoek. BIM-Werfconsulent Jonah gaf daarnaast ook een presentatie over de gebruikte materialen op de site en het BIM in dit project.

Scholieren Sint-Lambertusinstituut

Vandaag vond dan uiteindelijk het laatste werfbezoek in de lange reeks plaats. Scholieren van de Sint-Lambertusinstituut uit Heist-op-den-Berg bezochten de werf van basisschool De Hei die we aan het bouwen zijn in Booischot. De ruwbouw is daar zo goed als afgerond waardoor er volop aan de technieken wordt gewerkt. Perfect, want het bezoek kaderde in hun vakken verlichting en elektriciteit. 

 

Fotoverslag